BERNARTICE

Městys Bernartice zve na přehlídku dechových hudeb, která se bude konat v sobotu od 14 hodin v sokolovně. Vystoupí Toulavá kapela, Kameňáci, Malá muzika Kozleranka a Myslivecká kapela Atlas.

RASTORY
V Rastorech slaví pouť. V pátek se uskuteční sousedské posezení, v sobotu bude na programu taneční zábava se skupinou Hastrmani a v neděli od 14 hodin bude mše svatá, o hodinu později začne posezení s hudbou se skupinou Babouci.

HREJKOVICE
Turnaj v petanque se uskuteční v sobotu v Hrejkovicích.

KŘENOVICE
Lesní divadlo v Křenovicích čeká v pátek od 19 hodin vystoupení kapely Hastrmani.

MLAKA
Sedmý ročník sportovního dne se v sobotu koná na Mlakách. Soutěžit se bude na kolečkových bruslích a koloběžkách. Prezence začíná ve 13.30 hodin, soutěže o půl hodiny později. Startovné je 20 Kč.

NEMĚJICE
Dobrovolní hasiči pořádají v sobotu druhý ročník soutěže starých ručních a motorových stříkaček. Zájemci se mohou hlásit v době od 13.00 do 13.45 hodin, soutěž v požárním útoku začne ve 14 hodin. Startovné je 100 Kč. Po soutěži bude následovat živá hudba.

ORLÍK NAD VLTAVOU
Páteční večer v Orlíku nad Vltavou zpestří letní kino s filmem Revival. Promítá se ve dvoře restaurace U Cvrků a začátek je při setmění.

JICKOVICE
V sobotu začíná ve 14 hodin v hospodě U kaštanu velká dětská pouť se soutěžemi a atrakcemi. V 17.30 bude ukázka požárního útoku mladých hasičů a v 18 hodin vyhodnocení soutěží a opékání špekáčků. Ve 20 hodin začne pouťová zábava a ve 21 hodin velkolepý ohňostroj.

NEVĚZICE
Štědrý den budou slavit v Nevězicích v sobotu už po desáté. Recesní akce vznikla původně proto, aby si ji mohli užít i chataři a chalupáři. Nebude chybět ani stromeček, salát, kapr, koledy a cukroví. Začíná se od 18 hodin.