BLEHOV
V sobotu se od 14 hodin bude v Blehově konat slavnostní požehnání nově zrestaurované kapli.

SRLÍN
Sbor dobrovolných hasičů ze Srlína zve na neckyádu, která se koná v sobotu odpoledne. Zahájení je ve 14 hodin přihlašováním posádek, samotný start soutěžících bude od 14.30 hodin. Pořadatelé nachystali tři disciplíny.

BERNARTICE
Pouťové oslavy chystají Bernartičtí. Začnou v pátek u sokolovny, kde od 20 hodin vystoupí PiňaKoláda. V neděli bude pouť u kostelíka sv. Rozálie, kde se mše svatá uskuteční od 11 hodin. Odpoledne od 17 hodin bude pouťové posezení s hudbou Evergreen Band sokolovny v Bernarticích.

BOROVANY
Pouť slaví i v Borovanech, kde se v sobotu koná pouťová zábava se skupinou Hogo fogo band. V neděli od 12.30 do 16 hodin bude ve staré škole k vidění výstava finalistů ankety Strom roku 2016, kam patří i místní dub z návsi.

CHRÁST
SDH Chrást chystá taneční zábavu za chrásteckou hospodou. Koná se v sobotu od 19 hodin a hraje Retro Band. Chybět nebude bohatá půlnoční tombola a jako taneční host vystoupí Kostelecké cvičenky.

BOREČNICE
Návesní slavnost se bude v sobotu konat v Borečnici u Čížové. Jde o jedenácté setkání náplav, na kterém bude hrát kapela Congrass.

HRAD ZVÍKOV
V pátek a v sobotu se mohou příznivci festivalu Zvíkovské divadelní léto těšit na divadelní představení hostujícího Divadla Schody ze Sušice, které vystoupí na nádvoří hradu se hrou Záskok od Járy Cimrmana, Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka. Začátek je ve 21 hodin.

OLDŘICHOV
V sobotu od 18 hodin se v Oldřichově koná Novákfest. Jedná se o desátý ročník festivalu pro příznivce bluegrassu.