ORLÍK NAD VLTAVOU

Hudbou starých mistrů v podání souboru Loutna česká si můžete zpestřit čtvrteční večer od 19 hodin v kostele svatého Prokopa v Orlíku nad Vltavou. Na programu mimořádného koncertu budou písně příkladné, duchovní i světské. Členy souboru jsou většinou lékaři. Každoročně se vracejí na zámek Orlík, kde i vystupují.

PECHOVA LHOTA
Country bál na návsi se v sobotu koná v Pechově Lhotě. Hraje skupina Diogenes.

BOROVANY
Zdobení perníčků, které budou Borovanští rozdávat za týden v neděli o pouti těm, kteří podpoří jejich dub letní v anketě Strom roku, nachystala na tuto sobotu místní knihovna. Začínat se bude v 16 hodin.

CHYŠKY
Pouťová taneční zábava se skupinou Paradoxy se koná v sobotu v KD Chyšky.
Ženský pohled – takový podtitul má výstava Naše Chyšecko ve fotografii. Fotografové se vztahem k Chyšecku vystavují již potřetí ve výstavním sále Obecního úřadu v Chyškách.
Zahájení výstavy je připraveno na neděli od deseti hodin a o hudební doprovod se postará Celestýna Vaverková. Například v neděli je výstava otevřena do 17 hodin.

ČÍŽOVÁ
V sobotu v 9 hodin začíná na hřišti v Čížové 4. ročník nohejbalového turnaje o pohár starosty obce.
Odpoledne od 14 hodin bude hřiště patřit dětem. Program s názvem Vítáme prázdniny pro ně připravily SDH Zlivice a obec Čížová.

Dětem je určena také nedělní akce. Od 15 hodin se mohou přijít podívat na pohádku Uloupená princezna v podání loutkového divadla Nitka z Písku. Představení se uskuteční na nádvoří zámku, v případě nepříznivého počasí ve Špejcharu. Vstupné je 30 korun.

SKÁLY
V pátek si ve Skalách přijdou na své ti, kteří mají rádi grilování. Od 18.30 hodin se tu uskuteční sousedské posezení spojené s grilováním. K dobré pohodě bude hrát Pavel Rigo.

NEVĚZICE
Sbor dobrovolných hasičů Nevězice bude v sobotu slavit 120. výročí založení sboru. Začátek je ve 14 hodin na hřišti. Připraveny budou netradiční soutěže.

SMETANOVA LHOTA
V sobotu se bude konat ve Smetanově Lhotě od 9 hodin na fotbalovém hřišti už XII. ročník Memoriálu Ladislava Panýrka.