SEPEKOV
Ve čtvrtek v 19 hodin rození kostel Panny Marie v Sepekově koncert. Vystoupí tu sbor Chorus Egrensis. Vstupné je dobrovolné a půjde na opravu varhan v místním kostele.

BERNARTICE
Osmý ročník přehlídky dechových hudeb se bude v sobotu konat v Bernarticích u sokolovny. Začátek je ve 14 hodin a vystoupí PiňaKoláda, Malá muzika Kozleranka, myslivecká kapela Atlas a Toulavá kapela Josefa Janouška.

CHYŠKY
Nědělní odpoledne patří v Chyškách divadlu. V 15 hodin na návsi vystoupí Teátr Víti Marčíka se hrou Robinson Crusoe. Akci pořádá spolek Naše Chyšecko, hraje se za každého počasí.

CHYŠKY
Od 23. srpna do 30. září je na chyšecké faře k vidění výstava obrazů akademického malíře Antonína Šíta. Zájemci ji mohou navštívit v neděli po mši svaté (od 10.30 do 11.30 hodin) nebo kdykoliv po zazvonění na faře.

HREJKOVICE
V Hrejkovicích se v sobotu koná turnaj v petanque.

NERESTCE
Dirigent a houslový virtuoz Oldřich Vlček připravil další z hudebních lahůdek, které zazní na sedmém hudebním setkání Zpívající mlýn v Nerestcích. Na programu bude Muzikálová noc West Side Story a muzikálové melodie. Exkluzivním hostem večera bude Christina Johnston, pěvkyně z Anglie. V programu dále vystoupí vynikající kvintet Virtuosi di Praga, varhany zazní v podání Eduarda Spáčila a hlavní organizátor Oldřich Vlček potěší příznivce hrou na housle. Začátek je v 19 hodin a vstupné 150 korun.

ČIMELICE
Od zítřka až do neděle bude otevřená velkolepá Výstava květin, zahradních doplňků, drobného zvířectva a ochrany přírody. Výstava květin v areálu zahradnictví Zámecká zahrada Čimelice začne v 8.15 hodin vystoupením Mladé dudácké muziky ze Strakonic, v 8.30 hodin bude výstava slavnostně zahájena a ještě zahraje dudácká kapela. Výstava bude zítra otevřená do 18 hodin a v pátek a o víkendu od 8 do 18 hodin. Výstava drobného zvířectva začne zítra ve 13 hodin u sportovní haly. V zámku bude k vidění výstava ochrany přírody a myslivosti a výstava fotografií a lidových krojů.

HRAD ZVÍKOV
Zvíkovské divadelní léto pokračuje v pátek a v sobotu ve 20.30 hodin představením Dalskabáty, hříšná ves v podání Divadelního spolku Prácheňská scéna v Písku, který festival pořádá. Vstupné je 100 korun a délka představení 120 minut.
V galerii hradu Zvíkov začala výstava Voda, která představuje cyklus fotografií Aleny Dvořákové a Viktora Fischera. Výstava potrvá do konce sezóny.

ALBRECHTICE NAD VLTAVOU
Divadelní ochotnický spolek Albrechtický Brebta chystá velkou letní slavnost humoru a dobré nálady. Bude se konat v sobotu ve sportovním areálu. Program začne od 10 hodin mistrovským fotbalovým utkáním místních borců proti mužstvu ze Semic. Od 14 hodin nastoupí proti sobě družstva Hospodské dvanáctky a Dřítně. Od 16 hodin se představí Divadlo klauniky z Brna. Zahrají komedii Don Quijote de la Ancha v režii Bolka Polívky. V této hře uvidíte nejlepšího světového chůdoherce Lennoira Montaine.
Od 18 hodin zahrají pohádkovou komedii místní ochotníci. Nese název Hodinový manžel a je to pohádka nejen pro děti. Potom bude následovat taneční zábava od 20 hodin.

ŠTĚTICE U RAŽIC
Šmoulí olympiáda bude další akcí, kterou chystá Štětický smíšek. Uskuteční se v sobotu a nabídne soutěže pro malé i velké. Zábavné odpoledne začne ve 13.30 hodin a bude se konat na statku U Dvojčat ve Štěticích.

ČÍŽOVÁ
Obec Čížová připravila na sobotu komentované promítání. Bývalý památkář Jiří Hladký seznámí Čížovské s kostely a křížky na Písecku. Setkání se sakrálními památkami, mezi kterými nebudou chybět ani ty z Čížové a okolí, se uskuteční od 16 hodin ve Špejcharu. 

SLABČICE
Srpnové posezení obyvatel obce se uskuteční v sobotu před kulturním domem. Začátek je v 15 hodin.

PŘEHRADA ORLÍK
Noční exkurze do útrob elektrárny a přehradní hráze Orlík pro skupiny návštěvníků se uskuteční v pátek, a to v 21 a 22.30 hodin. Rezervace je nutná na telef. čísle 737 59 60 59. Součástí prohlídky elektrárny s průvodcem je vstup i do zajímavých míst, jako je víko turbíny či přivaděče vody. Výklad také potvrdí nebo vyvrátí různé mýty a legendy, které se vztahují k vodnímu dílu Orlík. Noční prohlídka není vhodná pro méně mobilní osoby nebo kočárky.