Cyklus scénického čtení s názvem LiStOVáNí bude pokračovat v pondělí 21. října  od 18 hodin v Debatních trámech Sladovny. Tentokrát autor projektu, herec Lukáš Hejlík společně s Alanem Novotným budou listovat v nové knize Už je tady zas   Tibora Vermese.  Hořká politická satira  zaujala už tisíce čtenářů nejen v Německu.

Příběh zavede čtenáře do léta 2013. Na zanedbaném plácku uprostřed Berlína se probudí Adolf Hitler. V nejhlubším míru, bez své strany, bez svých věrných, bez Evy.  Sám a sám v moři přistěhovalců. 66 let po své domnělé smrti uvízne v přítomnosti a proti vší pravděpodobnosti zahájí novou kariéru – v televizi! A nakonec – jak jinak – zamíří i do politiky. Jeho heslem se stane boj proti rychlé jízdě a psím exkrementům na chodnících.

„Na jedné straně je to až k popukání komická kniha, protože autor dokonale vystihl Hitlerův žargon. Na druhou stranu vám ale brzy zmrzne úsměv na tváři,"  napsal jeden z kritiků ve Sternu.

Románu se prodalo více než půl milionu výtisků. LiStOVáNí s nakladatelstvím Argo, které knihu vydalo v překladu Michaely Škultéty, doveze Timura Vermese, aby na  turné pokřtil české vydání knihy. Posluchači se mohou těšit na velkou černou grotesku.

Program LiStOVání spolupořádají Městská knihovna v Písku a Sladovna.