PÍSEK:

Kino Portyč

10.00 Okresní přebor – Poslední zápas Pepíka Hnátka
Bio senior. Komedie. Film vychází z televizního seriálu Okresní přebor. Jak sám název naznačuje, ve filmu se objeví legendami opředená postava trenéra s licencí – Josefa Hnátka. Protože v samotném seriálu se tento muž vyskytoval pouze jako popel rozprášený na houslickém hřišti, rozhodli se tvůrci, že ho divákům představí i ve své živoucí podobě. Příběh celovečerního filmu je tak situován do doby jeho života a rozehrává dilema muže, pro něhož je fotbal celý jeho život. Dokonce víc než život.

17.30 a 20.00 Tady hlídám já
Komedie / Rodinný. Úspěšný chemik je donucen vrátit poukazy na svatební cestu do Řecka. Jeho nastávající totiž pořídila svojí hyperaktivní dcerce přes jeho nesouhlas psa. Celá rodina se díky spiknutí holčičky a psa ocitne na prázdninách uprostřed šumavské „divočiny". Zpočátku vypadá alternativní dovolená idylicky. Veškeré plány ambiciozního otce i starostlivé matky berou postupně za své ve chvíli, když dcerka se psem potkají někoho, kdo jim rozumí. .

Koncertní síň Trojice
19.00 Joan DeVee Dixon (USA) – klavír, Alice Fiedlerová (ČR) – klavír
Koncert, koná se v rámci Amerického jara 2012.

Mateřské centrum Kvítek
10.00 Pohádková čtvrthodinka s Míšou
Naděje
15.00 Klub rukodělky

Fokus
9.00 Individuální plánování

MILEVSKO:

Kino Bios „eM"
20.00 Prometheus
3D. Akční horor. Režisér Ridley Scott se po Vetřelci a Blade Runner vrací k žánru o výjimečných světech. Dva mladí, úspěšní archeologové Elisabeth Shaw (Noomi Rapace) a Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) objevili na různých místech Země několik jeskynních piktogramů z dávných civilizací a postupně se jim podařilo rozkrýt, že všechny piktogramy poukazují na jedno jediné místo ve vzdáleném vesmíru. S týmem dalších badatelů se tak na palubě kosmické lodi Prometheus vydávají na cestu, na jejímž konci chtějí nalézt odpovědi na nejzákladnější a nejniternější otázky lidského bytí. Oba však mají poněkud rozdílnou motivaci, proč se expedice účastní. Elisabeth věří, že lidstvo bylo stvořeno vyšší mocí a chce se se stvořiteli setkat a pochopit původ lidské existence, zatímco Holloway se převážně snaží uvést věci na pravou míru.

Dům kultury
loutkový sál

18.00 Toulky za poznáním – Je náš kalendář dokonalý? Gregoriánský kalendář, jeho vývoj a změny
Tradiční cyklus naučných pořadů. Přednáší Marie Ryantová, ředitelka Ústavu archivnictví a pomocných věd historických Filozofické fakulty.