PONDĚLÍ
PÍSEK:
Kino Portyč nehraje

Fokus
10.00 Vařečka
13.00 Úklid

Naděje
15.00 Klub vaření

SKÁLY:
sraz u Skalské hospůdky
19.30 Lampiónový průvod
se slavnostním položením věnců u pomníků ve Skalách a v Budičovicích, po skončení průvodu zapálení vatry

ČÍŽOVÁ:
pomník u fary
20.00 Uctění památky obětí světových válek, lampionový průvod, zapálení vatry

MILEVSKO:
Kino Bios „eM"
20.00 Vrtěti ženou
Romantický / Komedie / Historický. Příběh mladého lékaře Mortimera Granvilleho (Hugh Dancy) se odehrává ve viktoriánské Anglii. Pokrokovému Mortimerovi vadí, že většina nemocnic ignoruje nejnovější lékařské teorie a výzkumy a nadále léčí pacienty pomocí pijavic a pouštěním žilou. Když ho vyhodí z posledního místa, skončí jako zaměstnanec Dr. Roberta Dalrympleyho (Jonathan Pryce), který se specializuje na léčbu žen trpících „hysterií". Doktor Dalrympley spolu se svým nejlepším přítelem (Rupert Everett) jsou k novým metodám léčení naopak velmi otevření a každý experiment a novinku vítají s nadšením. Společně sestrojí důmyslný nástroj /vibrátor/, který ženám podivuhodně rychle a efektivně umožňuje dosáhnout vytoužené úlevy a klidu. Zakrátko se zpráva o jejich zázračném přístroji roznese a čekárna jejich ordinace je stále plná „hysterických" žen, které chtějí pomoc. Jediná žena, která v převratný vynález nemá důvěru je svobodomyslná a feministicky založená Charlotta (Maggie Gyllenhall), dcera lékaře Dalrympleyho. A právě do ní se Mortimer beznadějně zamiluje.

Milísek
15.30 Tvůrčí dílny pro rodiče s dětmi – výroba vlastního hrnku z hlíny
18.00 Kurz péče o dítě (novorozenec)

Dům dětí a mládeže
10.00 Digi-foto
Pro děti a veřejnost, s sebou digitální fotoaparát a přezůvky.

ÚTERÝ
PÍSEK :
Kino Portyč
20.00 Rok konopí
Art film. Dokument. V roce 2009 byl Janu Hrnčířovi diagnostikován nádor v oku. Aniž dodnes s jistotou ví, zda jde o zhoubný či nezhoubný nález, začal se intenzivně zajímat a možnosti léčby rakoviny. Ta ho zavedla až k léčebným vlastnostem konopí. Jako autor námětu a producent dal vzniknout celovečernímu filmu mapující téma konopí, jeho léčebných účinků a legislativního rámce nejen v České republice, ale i ve světě. Po dva roky sledujeme časosběrnou metodou nemocné s diagnózou rakoviny nebo roztroušené sklerózy. Konopí a legislativní rámec České republiky komentují politické a policejní špičky, adiktologové, účastníci konference v parlamentu, příznivci Million Marihuana March a další.

Galerie Portyč
17.00 Vernisáž výstavy obrazů Augustina Lišky a Dany Gregorové

Kulturní dům
18.00 Mohendžodáro – tantra jóga
Seminář

Fokus – zavřeno

Sladovna
17.00 Vernisáž výstavy Miroslav Barták – Pohlednice z duševní dovolené

BERNARTICE:

15.00 Oslavy konce války, průvod na vrch Posvátný

MILEVSKO:
Kino Bios „eM"
17.30 Knoflíková válka
Dobrodružný.  Je březen 1944. Zatímco zemí otřásají události druhé světové války, v malé francouzské vesnici v ústraní si hrají na válku děti. Protože zde spolu odjakživa nemilosrdně zápolí děcka ze dvou sousedních vesnic – Longeverne a Velrans. Jenže tentokrát nabere jejich válka nečekaný obrat: všem zajatcům jsou z oblečení utrženy všechny knoflíky, takže odcházejí obnažení, poražení a potupení.

20.00 S ledovým klidem
Akční / Thriller. Když mladý byznysmen Will Share (Henry Cavill) přijede do Španělska na týdenní rodinnou dovolenou, není zrovna prázdninově naladěn. Jeho začínající firma má problémy a napjatý vztah s puntičkářským otcem Martinem (Bruce Willis) to všechno jen zhoršuje. Když je ale Willova celá rodina unesena lidmi, ze kterých se vyklubou tajní agenti pátrající po záhadném kufříku, Will se najednou ocitne sám na útěku. Z ničeho nic se znovu objeví otec Martin a Willův svět se otočí vzhůru nohama.