Portréty, zvířata, krajiny nebo reportážní snímky jsou od pondělní k vidění v Městské knihovně Milevsko. Vystavují tu amatérští fotografové z Milevska a okolí.   

Jedna z fotografií, jak uvedl za spolek místostarosta města Martin Třeštík, ozdobí interiér radnice nebo některé městské organizace. „Z pověření městské rady budeme vybírat jednu fotografii, kterou bychom – byť ne za velké peníze – od autora odkoupili," vysvětlil na pondělní vernisáži Martin Třeštík s tím, že se budou snažit, aby se jednalo o záběr města.

Zahájení výstavy fotografií v milevské knihovně.Spolek pro rozvoj kultury v Milevsku pořádá výstavu potřinácté. „Věříme, že to nebude smolné číslo a že tradice bude dále pokračovat," podotkl Martin Třeštík a připomněl, že v minulosti pořádali výstavu každoročně, nyní po dvouleté periodě. „Bylo to po dohodě s místním fotospolkem Cvakycvak, který pořádá podobné výstavy," doplnil.

Zahájení výstavy fotografií v milevské knihovně.

K tradičním vystavovatelům patří i osmačtyřicetiletý Miroslav Hejhal z Líšnice. „Už ani nevím, pokolikáté tady vystavuji. Nepočítám to," podotýká s úsměvem Miroslav Hejhal, který do výstavy poslal třeba snímky z letošních píseckých maškar. Reportáže patří k jeho nejoblíbenějším žánrům. „Je to jako magnet. Když se dostanu do davu, přitahuje mě to," říká Miroslav Hejhal, který fotografuje od dětství.
Spolek pro rozvoj kultury oslavil v minulém roce dvacet let existence. Pořádaní výstav je jednou z jeho aktivit, které trvají.

Výstava je v knihovně k vidění do 27. března.

Kdo vystavuje?
Alena Horvátová
Stanislav Sedláček
Marie Koutníková
Pavel Petržilka
Václav Podzimek
Eva Ptáčková
Michaela Neumannová
Petr Kvita
Ludmila Heroutová
Josef Fiala
Miroslav Hejhal