Dne 7. května uplyne od narození Evy Marie Duarte de Perón známé jako Evita sto let. „Snažíme se sezonu plánovat, aby měla nosnou linii, a zohledňovat tituly, které mají vztah ke kontextu divadla a místa a zajímavých výročí,“ vysvětluje Tomáš Studený.

Muzikál uvidíte poprvé v pátek 29. března v 19 h v divadelním sále DK Metropol.

Režie se pro JD ujal herec, režisér a dabér Lumír Olšovský. Muzikál divákovi představí obrazy ze života Evy Perónové, která se provdala za argentinského prezidenta Juana Peróna, získala si lid, obrovskou moc nad Argentinou a zemi finančně zruinovala. „Je to příběh, který nabádá k tomu, abyste si oblíbili hlavní představitelku, aby vám byla vzorem tím, jaká byla – cílevědomá, houževnatá,“ přibližuje Lumír Olšovský. „Dělala ale všechno s čistým srdcem. Bohužel brzo zemřela,“ dodává.

V roli komplikované ženské hrdinky uvidíme a uslyšíme Michaelu Gemrotovou, operní zpěvačku narozenou v Písku, která se na jih Čech vrací ráda. „Cítím se tady plně, vím, že sem patřím,“ usmívá se zpěvačka. Ačkoliv je jejím žánrem opera, role si váží. „Je to velká výzva, protože ztvárňuji postavu, která žila, nemůžu si tam nic upravovat, musím dělat Evitu Perón,“ vysvětluje.

„Vše měla odůvodněný a byla až naivně dobrý člověk.,“ myslí si Michaela Gemrotová. „Trpěla velkým samaritánstvím, ona ty lidi opravdu milovala, ale zruinovala pokladnu. Věděla, že pokud chce, aby ji lidi milovali, musí chodit v drahém oblečení, měla nejdražší kadeřníky, vizážisty, kolem ní byl samý luxus,“ přibližuje Michaela Gemrotová svou hrdinku, kterou studovala z argentinských přeložených textů nebo se svou kamarádkou a kolegyní Radkou Fišarovou, slavnou představitelkou Evity. „Míšu, tu jsem si pro tuhle roli vysnil,“ libuje si Lumír Olšovský. Alternuje ji Michaela Nosková.

V roli vypravěče Che, který vystupuje jako svědomí Evity, se střídají Lukáš Adam a Lukáš Randák. Ten k roli přistupuje s respektem. „Che je pro mě obrovskou výzvou, jak po hudební, tak po herecké stránce,“ říká Lukáš Randák, v němž se při hře prý míchají pocity. „Evitu obdivuji, nenávidím, lituji, soucítím i miluji. Doufám, že divák bude ohromen jejím nevšedním příběhem a já mu k tomu jako jako průvodce dějem dopomůžu,“ dodává.