V domácím dresu se poprvé objevil kapitán Aleš Kotalík, jenž měl drobné zdravotní problémy. Naopak ještě chyběla čerstvá posila obranných řad Marek Posmyk. „Nebyl jsem několik dní na ledě, takže potřebuji trochu potrénovat," zdůvodnil svou absenci.

Hosty přivedl na jihu Čech populární a také úspěšný trenér František Výborný, s kapitánským céčkem nastoupil jeho syn David.

Motor poprvé v přípravě poprvé vyrukoval se zúženým kádrem, který by měl začít prvoligovou soutěž, a výkon týmu nevypadal vůbec špatně. Bohužel ale jen v úvodu zápasu.

V úvodní třetině největšího favorita druhé nejvyšší soutěže přehrával a chyběla jen přesnější koncovka. V největších možnostech pálil Ondřej těsně nad a Bártu vychytal Valent.

Zatímco v úvodním dějství Jihočechy trápila koncovka, po změně stran to poprvé přišlo. Krátce po návratu boleslavského Němečka z trestné lavice. Aktivní Ondřej zůstal nekrytý před Valentem a z úhlu našel skulinku v jeho výstroji.

V polovině zápasu však bylo vyrovnáno. Do té doby poměrně nevýrazní hosté zužitkovali přesilovku. Klimentovu střelu ještě Kůdela vyrazil, ale Demel dorážel už do prázdné branky.

Od vyrovnávací branky se obraz hry začal otáčet ve prospěch Středočechů. Druhý  úder přišel ve 34. min., kdy chyboval domácí obránce Prokop, kapitán hostí Výborný předložil kotouč Pabiškovi a ten neměl problém do odkryté klece nasměrovat hosty do vedení.

Šest vteřin před druhou sirénou znovu v přesilovce vypálil od modré exbudějovický Toman a bylo to už 1:3.

Hned v úvodu závěrečné třetiny tečoval Nouzovu přihrávku přesně do růžku vlastní branky Kuchejda a skóre uzavřel Klimenta.

Přátelský hokej: HC Motor České Budějovice – BK Mladá Boleslav 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 23. Ondřej (Šachl) – 29. Demel (Klimenta), 34. Pabiška (D. Výborný), 40. Toman (D. Výborný), 41. Nouza, 54. Klimenta.

Vyl. 6:8, využ. 0:2.

Rozhodčí: Pešina, Mertl – Zíka, Rousek. Diváci: 2250.

Motor: Kůdela – Chmelíř, Pavlíček, Novák, Jank, Jáchym, Moravec, Prokop, Semrád – Kuchejda, Kotalík, Mrázek – Ondřej, Šachl, Šperger – Třetina, Melka, Bárta – Kotrla, Vaniš, Ferebauer, od 37. navíc Marek. Trenéři Bělohlav a R. Turek.