Přestože jste nad Prostějovem vyhráli, trenér Prospal měl k vašemu výkonu poměrně značné výhrady. Souhlasíte s ním?
Je pravda, že to nebyl zrovna náš nejlepší zápas. V přípravě jsme odehráli určitě i lepší. Ale zvládli jsme to a je důležité, že jsme vyhráli. Musíme se však zlepšit, protože takhle bychom v sezoně nevyhrávali. Na sobotní první utkání s Benátkami se chceme dobře nachystat a vrátit se k výkonům, které jsme předváděli předtím.

Mohlo mít na celou atmosféru zápasu vliv, že se hrálo ve všední den brzy odpoledne a nemohlo tak do hlediště dorazit tolik diváků?
Na to se rozhodně nemůžeme ohlížet. I v soutěži se hrají o víkendu zápasy odpoledne. To není problém. Musíme si to však v hlavách nastavit tak, že je třeba hrát celých šedesát minut. Měli jsme výborný start do zápasu, ale nedali jsme žádný gól. Tak, jak jsme začali, je třeba hrát až do konce.

Gól jste sice nedali, ale jinak jste soupeře přišpendlili k jeho brance. Byl vstup do utkání podle vašich představ?
Prvních deset minut jsme hráli opravdu výborně. Přesně tak, jak po nás trenéři chtěli. Potom jsme se ale postupně přizpůsobili hře Prostějova. To se nesmí stávat. Celých šedesát minut musíme hrát v našem stylu.

Důležité ale je, že jste dokázali zápas vyhrát, i když to herně nebylo úplně ono.
Jasně. Dobrý tým umí vyhrávat, i když se mu nedaří. Podíváme se na video, abychom odstranili chyby, které jsme v utkání nadělali. V sobotu půjdeme do prvního zápasu sezony s čistými hlavami.

Původně jste dal v duelu dvě branky. Tu druhou vám ale nakonec rozhodčí upřeli?
Ano. Střílel jsem a Míla Čermák tečoval puk do branky. Ale bylo jedno, kdo ten gól dal. Byla to dobře sehraná přesilovka. Právě přesilové hry budou v sezoně klíčové.

Váš gól na 2:1 byl nejenom krásný, ale také vítězný. Potěšil?
Určitě. Už jsem nedal gól strašně dlouho a měl jsem to v hlavě. Jsem rád, že jsem se konečně trefil a jdu do sezony s lepším pocitem.

Při jednom ze zákroků na vás se zdálo, že vám soupeř mohl hokejkou skoro useknout hlavu. Bylo to i v reálu tak nebezpečné?
Nebylo to tak hrozné. Nevím, jak to vypadalo na videu, ale takové situace se stávají. Všechno je v pořádku. Nic se nestalo a mám všechny zuby (úsměv).