Podobně jako naposledy doma s Klatovy (6:7) přitom svěřenci Karla Slabého sahali po vítězství. Opět v utkání vedli. Po první vyrovnané třetině ve druhé části obraceli nepříznivé skóre. „To se nám podařilo a začali jsme dokonce mít více ze hry," uvádí Karel Slabý, hlavní trenér Písku.

Do závěrečné dvacetiminutovky šli hosté s vedením 3:2. „Jenže přišlo naše vyloučení, čehož soupeř dokázal využít," řekl k vyrovnávací brance kouč týmu od Otavy.

Karel Slabý své svěřence nabádal, aby v klidu hráli dále. Písečtí se ale nevyvarovali vlastní chybě a Trutnov si vedení vzal zpět na svoji stranu. „Z extraligy zkušený Jiří Cetkovský nekompromisně svoji šanci proměnil a my pak už příliš příležitostí neměli," řekl Karel Slabý.

Písečtí si tak připsali druhou prohru v řadě o jediný gól. „Vypadá to, že utkání jsou hratelná, ale body z nich nemáme žádné," posteskl si lodivod mužstva.

V dalším programu Písek 
v sobotu hostí Bílinu a pak jede do Děčína. „Nikdo nám nedá nic zadarmo, musíme jít výhrám sami naproti," uzavírá Karel Slabý