Zatímco v úvodním utkání Jihočeši svého protivníka poměrně jasně přehráli a výsledkem bylo jasné vítězství 5:0, středeční druhé utkání bylo podstatně napínavější. Domácí vyhráli 4:2, ale čtvrtý gól dával Heřman do prázdně branky při power play pouhou vteřinu před koncem. Bylo to drama se vším všudy. „Bylo jasné, že druhý zápas bude odlišný od toho prvního,“ přikyvuje i asistent trenéra Motoru Luboš Rob starší.

Hosty nastartoval rychlý vedoucí gól. A i když se Motoru podařilo ještě v první třetině skóre otočit, Havířov hrál velmi dobrý zápas. V jeho polovině vyrovnal a poté Jihočechy dlouhé minuty svíral v jejich třetině. „Hrál se silový a tvrdý hokej. Dostávali jsme se pod tlak a nechyběla nám určitá dávka štěstí, která k tomu ale také patří,“ připomíná Rob především Jonákův vítězný gól po brejku z havířovského tlaku. „Gól jsme naštěstí vždy dali v pravý okamžik,“ dodá.

V závěrečném dějství už se Motor zaměřil prioritně na kontrolování nejtěsnějšího náskoku. „Poté, co jsme průběh utkání otočili, bylo naším cílem výsledek udržet. V play off se hraje na vítězství, ne na krásu,“ potvrzuje asistent.
Nejen v závěru mužstvo výrazně podržel gólman Petr Kváča, který byl nejlepším hráčem zápasu.

Zranění Lukáše Květoně přineslo částečné rozhození úderné první formace týmu. „Když Lukáš Květoň vypadl, tak jsme Vencu Nedorosta s Petrem Vampolou točili v centru třetího útoku, proto spolu chodili na led méně,“ vysvětlil Rob dost citelný zásah do sestavy.

Havířovský trenér Jiří Režnar viděl přes porážku posun ve výkonu svého týmu oproti úvodnímu duelu. „Sice jsme prohráli, hodnocení je ale rozhodně kladnější než po prvním utkání. Tentokrát jsme se soupeřem drželi tempo po celý zápas. Škoda závěru, že nám to tam nespadlo. Motor jsme dostali pod tlak, Kváča však svými fantastickými zákroky domácí podržel,“ ocenil výkon mladého českobudějovického gólmana.

Ani za nepříznivého stavu sérii rozhodně nevidí jako ztracenou. „Nyní se musíme připravit na domácí zápasy, abychom sérii vrátili zpátky do Budějovic,“ říká odhodlaně před víkendovým dvojutkáním ve Slezsku.