Byl výkon i výsledek podle vašich představ?
Nástup jsme měli podle představ trenérů. Vlítli jsme na ně a napadaly nám tam i nějaké góly. Pak jsme ale polevili. To bychom měli do dalších zápasů zlepšit.

První třetinu jste vyhráli 4:0 a trenér Prospal vás v kabině určitě upozorňoval, abyste nezvolnili v tempu. Čím to, že k tomu ale nakonec došlo?
Trenér nás na samozřejmě upozorňoval, abychom si na to dali pozor, protože se nám to stává často. Nevím, čím to je, ale určitě na tom musíme do dalších zápasů zapracovat.

Důležité ale bylo, že i když jste ubrali plyn, nedovolili jste Slavii skórovat.
Určitě. Ve druhé třetině nás výrazně podržel Honza Strmeň, který odchytal výborný zápas. Odměnou pro něj byla vychytaná nula, kterou si rozhodně zasloužil.

Po druhé třetině byla zřejmě v kabině trochu bouřka. Blížil se váš výkon ve třetí části hry opět představám trenérů?
Trenér nám to připomíná po každé třetině, abychom do té další vstoupili tak, jako se nám to povedlo na začátku utkání. Optimální to ale nebylo.

Měli jste proti Slavii velkou touhu odčinit pondělní krutý debakl 0:7 v Jihlavě?
Určitě. Prvních deset minut jsme také hráli podle našich představ a dali jsme i góly. To bylo dobré. V Jihlavě to byl den blbec. Tam nám nevyšlo vůbec nic a konečný výsledek tomu také odpovídal.

https://ceskobudejovicky.denik.cz/hokej_region/debakl-z-jihlavy-je-odcinen-cez-motor-doma-v-pohode-sestrelil-slavii-20180912.html

V závěrečném dějství jste dal svůj první prvoligový gól v dresu Motoru. Potěšil, i když už na konečný výsledek neměl až tak velký vliv?
Potěšil hodně. Renda Vydarený mi to dal krásně na volej, od modré jsem se to snažil prostřelit a padlo to tam.

Zase až tak často se ale ke střelbě nedostáváte.
Snažím se k ní dostávat. V utkání se Slavií ale bylo dost přesilovek, na které nechodím. Pak je těžší se do střelby dostat. Když to však jde, tak se snažím útok podpořit.

Počítáte s příspěvkem do týmové pokladny?
Už jsem platil za první gól v přípravě, takže to je vyřízené (úsměv).