Dvakrát vedli hosté v Edenu už od dva góly, přesto nakonec odešli poraženi. Na druhou stranu si odvezli bod, který může mít v konečném účtování velkou cenu. „Podle průběhu zápasu jsme dva body ztratili. Na druhou stranu musíme být pokorní, protože pořádnou dávku štěstí jsme si vybrali v posledním utkání s Litoměřicemi, takže bod bereme,“ konstatoval asistent trenéra Motoru Luboš Rob starší.

V brance hostí dali trenéři opět důvěru Gábovi. V obraně chyběli nemocní Kučný s Pýchou. Příležitost tak poprvé dostala čerstvá posila Zdeněk Čáp (hned se uvedl gólem) a po delší době si dres Motoru opět oblékl důrazný Marcel. Do centru prvního útoku se vrátil uzdravený Pajič.

Lépe začala Slavia. Gába ale vychytal těžký pokus Nedvídka a poradil si i se střelu Doležala po přečíslení.

Do vedení šli ale Jihočeši a postaral se o to kapitán Kutlák. V 15. min. napřáhl v přesilovce od modré a bylo to 0:1. Krátce poté vedli hosté už o dva góly a zařídil to znovu obránce. Přesně tentokrát při své premiéře za Motor zamířil Čáp. „Dva inkasované góly nás naštěstí nijak nesrazily,“ pochvaloval si slávistický asistent Jan Srdínko.

Sešívaní se dostali ke slovu až v polovině zápasu. Holého střelu ještě stačil Gába vyrazit, ale Endál ho dorážkou nadvakrát přece jen překonal. „Přesilovkový gól nás nastartoval a měl vliv na celé utkání,“ chválil si Srdínko.

Zdeněk Čáp
Posilování ČEZ Motoru nekončí, na hostování přichází obránce Zdeněk Čáp



Radost v Edenu však trvala jen minutu a vteřinu. Na druhé straně prokázal svůj důraz před soupeřovou brankou Jonák a českobudějovický tým vedl znovu o dva góly. Jenže to byl opět Endál, kdo vrátil přesnou střelou ještě ve druhé třetině Slavii zase do hry.

Ve 44. min. bylo dokonce vyrovnáno. Domácí Krejčík předvedl povedenou individuální akci, na kterou hostující obrana nedokázala zareagovat. Rozhodnout mohl na druhé straně Heřman, jenž se řítil sám na slávistickou branku, ale faulován nedokázal Frodla překonat.

V závěru zápasu si Motor vynutil tlak, ale branku nevstřelil. Podobné to bylo i v nastavené pětiminutovce. Hosté měli navrch, branku však vsítit nedokázali. „Je pravda, že jsme mohli rozhodnout ve třetí třetině i v prodloužení. Šance jsme na to měli,“ připustil Rob.

O bodu navíc tak rozhodovaly samostatné nájezdy. V těch byla úspěšnější Slavia. Na její straně se prosadili Šafránek a Zd. Doležal, z hostí se trefil jenom Pajič. „V prodloužení byl soupeř lepší, ale my jsme měli štěstí,“ uznal Srdínko.

Výsledek však brali i hosté. „Mohli jsme mít tři body. Ale bereme i ten jeden. Musíme to vidět pozitivně. Proti minulému zápasu s Litoměřicemi bylo v naší hře velké zlepšení. Štěstí jsme si vybrali v předcházejících duelech. Ztratily i Karlovy Vary, zatímco mi máme alespoň bod. A jedeme dál,“ zdůrazní Rob.

Branky a nahrávky: 26. Endál (J. Holý, Barák), 34. Endál (M. Ondráček, Kasík), 44. L. Krejčík (Zd. Doležal), rozh. náj. Zd. Doležal – 15. Kutlák (Vampola, Nedorost), 16. Čáp (Galamboš), 27. Jonák (Heřman, Pavlin).
Vyloučení: 5:4, využití: 1:1. Rozhodčí: Kopeček, Vrba – Kreuzer, Štětina. Diváci: 2236.
ČEZ Motor: Gába – Marcel, Kutlák, Pavlin, Čáp, Vráblík, F. Novák – Nejezchleb, Pajič, Nedorost – J. Mikyska, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – L. Květoň, Galamboš, Martin Novák. Trenéři: Jelínek, Luboš Rob st. a Kotalík.

Ilustrační foto
Strážník ve svém volnu zadržel celostátně hledaného mladíka