Důležitý zápas na berounském ledě hokejisté Písku nezvládli. Vytvořili si v něm sice dostatek příležitostí k tomu, aby se domů nevraceli s prázdnou, boj s vynikajícím gólmanem Sedláčkem a vlastní nemohoucností v koncovce ovšem prohráli na celé čáře. Na vstřelený gól čekají hráči IHC neuvěřitelných 154 minut…

První třetina nabídla divákům na promrzlém berounském stadionu vyrovnanou, ale neurovnanou partii. Oba celky v ní pohrdly několikanásobnou výhodou přesilové hry, domácí dokonce nevyužili ani minutu a půl dlouhou početní výhodu pěti proti třem.

Dokonale ztrestat však dokázali zaváhání v hostující defenzivě, po kterém rozhodčí Jíleka Pešina nařídili trestné střílení za faul na Hošťálka. Při jeho exekuci pomohla útočnikovi Středočechů Hošťálkovi notná dávka štěstí a Medvědi se ujali vedení.

Písecký tým měl sice do přestávky dostatek vyložených příležitostí k tomu, aby stihl alespoň vyrovnal, buď ale skvěle zasáhl gólman Sedláček, nebo hostující hráči mířili mimo.

V prostředním dějství zasypali Jihočeši brankáře Sedláčka další sprškou střel, ten ale prokazuje svou extratřídu. Pohříchu žádný z píseckých pokusů ovšem nezapadl do kategorie stoprocentních brankových příležitostí. Už od 22. minuty navíc prohrávali už 0:2 poté, co se vydařenou individuální akcí blýskl domácí Plichta a překonal Halmošiho střelou mezi betony.

V poslední třetině se Jihočeši prezentovali velmi sympatickým výkonem a dostali domácí mužstvo pod trvalý tlak, s koncovkou však byli na štíru a stejně jako v Hradci Králové nedokázali byť jen jednou skórovat.

Lví podíl na tom má loňská opora píseckého týmu, ale v současnosti už strážce berounské svatyně Vojtěch Sedláček. K oživení nadějí na potřebný bodový zisk nepomohla hráčům IHC ani závěrečná power play vylepšená o vyloučení domácího Doležala.

Po porážce na berounském ledě ztrácejí písečtí hokejisté na své dva konkurenty v boji o přímou záchranu už osm bodů. Se základní částí soutěže se rozloučí už v pondělí, kdy hostí od 18 hodin na domácím ledě mužstvo z Havlíčkova Brodu.

Branky: 11. Hošťálek (TS), 22. Plichta. Vyloučení 9:4 (navíc domácí Klhůfek10 minut OT), využití 0:0, 155 diváků, rozhodčí Jílek – Suchánek, Brejcha.

Sestava IHC Písek: Halmoši – Růžička, Kužel, Boháč, Pavlíček, Kříž, Makovský, Ruprecht, Dvořák – Kotrla, Kubeš, Dalecký – Vaniš, Vlček, Ferebauer – Heřman, Petruška, Slavík – Polodna, Kučera, Marek.