Co se ještě nedávno zdálo jenom snem, je realitou. V Českých Budějovicích vyrostla  další hokejová aréna. Moderní  a útulný stadion nese název Hokejové centrum Jaroslava Pouzara.
Každý hokejista ocení útulné šatny, zázemí je na vysoké úrovni.  Přímo v Hokejovém centru Jaroslava Pouzara se bude dokonce i bydlet.

„Myslím, že děti, které u nás budou hrát hokej a budou sportovat, si toho budou vážit víc než ty, které přivedou rodiče a chtějí z nich mít Wayne Gretzkyho," říká Jaroslav Pouzar, jehož počet dětí na prvních trénincích určitě zahřál u srdce.   „Rodiče některým dětem koupí, na co si vzpomenou, ony pak nemají  vůli, chybí jim touha."

Pomocnou ruku hlavně při výstavbě arény legendárnímu útočníkovi československé reprezentace podal Václav Švec. „O myšlence postavit stadion si povídáme dva roky, je to Jardova životní vize. Jsem rád, že jsem se dostal do jeho týmu,   že jsem mu mohl pomáhat při naplnění životního snu."

Třikrát vyhrál Stanley Cup, dvakrát se stal mistrem světa. Teď chce totéž umožnit i těm, kteří pocházejí ze slabších sociálních vrstev. „Rodiče, kteří nemají takové finanční prostředky, budou u nás mít podporu, dostanou hokejovou výstroj pro děti zdarma."

Děti v Hokejovém centru Pouzar, které hrají soutěže,  zaplatí roční příspěvek 2600 korun. „Ti malincí zaplatí tisíc šest set," nabízí Jaroslav Pouzar velmi pozoruhodná konkrétní čísla. Chce sehnat také prostředky na to, aby mladíkům zaplatil cesty na zápasy po Jihočeském kraji.

Na sobotním tréninku čekaly na malé hokejisty pečlivě naklizené šatny, puky s logem lvíčka, helmy. 

„Chceme hrát za Lvy! Já chci dávat góly!  Tady je to krása," překřikovaly se děti.
„Dnes je sport, platí to o hokeji, fotbalu, o tenisu, strašně drahá záležitost. To za našich let nebývalo," říká Pouzar a ve svých úvahách pokračuje: „Šanci, že jejich děti budou hrát hokej, nebo se budou věnovat jakémukoli sportu, mají jen ti rodiče, kteří si mohou dovolit dát třicet tisíc ročně. Mojí myšlenkou bylo, abychom dali šanci také těm sociálně slabším. Budeme rádi, když děti ze sídliště dostaneme do sportu, když nebudou chodit po ulicích, když nebudou zlobit."

Odměnou trenérům i Jaroslavu Pouzarovi jsou právě smělé plány nejmenších.
Ti jsou na každém tréninku jako velká voda.
Českobudějovičtí Lvi zdokonalují své dovednosti na ledové ploše, mrštní jsou jako tygři a motivuje je logo. „Mám radost, že se dětem lev líbí, všichni ho mají rádi, právě za něj budeme bojovat," přikyvuje  hokejový internacionál a  vysvětluje: „Když jsem zakládal hokejový klub, tak jsem nad logem dlouho přemýšlel. Na lva mě přivedla manželka.    I v městském znaku je lev. Náš je trochu dětský, ale je i trochu naštvaný."
Jaroslav Pouzar po ukončení bohaté sportovní kariéry bojoval se zákeřnou nemocí. Vybudováním stadionu sám sobě splnil sen v podobě hokejové arény.
Teď chce, aby své sny mohli naplnit i malí hokejisté.
„Každý člověk musí mít nějaký sen, nějaký cíl. Musí si za ním jít. Když to neudělá, nikdy ničeho nedosáhne. To platí ve sportu, ale také v soukromém životě."

23. ledna roku 2013 oslaví Jaroslav Pouzar 61. narozeniny.  Přesně v ten den se aréna obleče do svátečního.  „Pozvánky teprve budeme rozesílat, ale doufám, že dorazí hodně lidí, myslím, že by o to veřejnost mohla mít zájem, stadion je opravdu krásný."