Jak se to vlastně celé seběhlo, že jste zase zpátky doma?
Už během minulé sezony jsem v Chomutově nedostával na ledě tolik prostoru, na jaký jsem byl zvyklý. Letos to vygradovalo. Když se naskytla možnost odejít do Budějovic, tak jsem ji přijal.

Řešil jste třeba i nějaké jiné varianty? Především extraligové?
Chomutov chtěl udělat výměnu hráč za hráče, ale na to extraligové kluby neslyšely. Jakmile se objevila možnost jít sem a ze strany Budějovic jsem cítil zájem, tak jsem ani nic jiného neřešil.V Chomutově jste odehrál necelých sedm sezon.

Byla za tu dobu ve hře možnost, že byste se vrátil už dříve?
Abych pravdu řekl, tak o tom nevím. Něco malinko jsem zaslechl, ale nic vážného. Až teď někdy před týdnem to začalo být aktuální. Ale to bylo poprvé, kdy se skutečně začalo vážně hovořit o tom, že bych se mohl do Budějovic vrátit.

Hrálo hlavní roli, že se vracíte domů?
V každém případě. A hlavně jdu do známého prostředí. Vždyť jsem tady hokejově vyrůstal. Nejdu nikam do cizího.

Nevadí vám, že jdete o soutěž níž z extraligy do první ligy?
Nevadí. Už když jsem odcházel z Karlových Varů do první ligy do Chomutova, tak se mě lidé ptali, jestli to neberu jako krok zpátky. Už tehdy jsem říkal, že než hrát málo v extralize, je lepší mít více prostoru v první lize. Navíc v týmu, který má nějaké ambice a výhled do budoucna. Vůbec to neberu jako krok zpátky.

Co vám řekla na náhlé stěhování manželka s dětmi?
Bylo to narychlo. To je pravda. Děti mají v Chomutově kamarády, protože tam jsou od malička. Ale myslím si, že to bude bez problémů. Kamarády si najdou v pohodě tady taky.

Sledoval jste ze severu Čech výsledky Motoru v první lize?
Lhal bych, kdybych tvrdil, že ne. Vím, že měl Motor na začátku sezony trochu pomalejší start. Teď už je to tak, jak by to mělo být. Tým je na špičce tabulky.

Našel jste v kabině hodně známých?
Určitě. Většinu kluků znám. A s těmi ostatními se rychle seznámím.

Doneslo se k vám, jaká panuje na českobudějovickém stadionu atmosféra?
Zažil jsem ji tady s Chomutovem v baráži v předloňské sezoně. Vím o tom a na domácí zápasy se moc těším.

Hovořilo s vámi vedení klubu v tom duchu, že jasným cílem je postup do extraligy?
Tady se o ničem jiném než o postupu ani nemluví. Všichni ale také víme, že cesta do extraligy je strašně dlouhá a trnitá. Zase to však určitě není nic nereálného.

Dohoda zní na hostování do konce sezony. Chcete zůstat v Budějovicích i déle?
Je to přesně tak. Jsme domluveni na hostování do konce sezony. Po jejím skončení se uvidí, co bude dál. Ale byl bych rád, kdybych tady mohl zůstat i potom.