Prosadil se Jakub Bernard (1+3), poprvé od úvodního střetnutí s Jabloncem se trefil Jiří Ferebauer (2+0), pozadu nezůstali ani Václav Novák (1+2) či Josef Slavík (0+2), ale bodově nad všemi vyčníval útočník s číslem 94 Ladislav Marek, který zaznamenal 4 branky a 2 asistence.

Produktivní forvard se podělil o své dojmy ze zápasu

Čtvrtý celek tabulky nevypadal příliš nebezpečně. Jaký byla Kobra soupeř?

Předpokládal jsem, že budou hrát líp, když jsou na čtvrtém místě. Nebyl to úplně jednoduchý zápas, ale čekal jsem těžší. Měli jsme také štěstí, že nám to tam dnes padalo.

Druhá útočná řada Písku dnes excelovala. Celkem šest gólů, trefili se všichni její členové.

Tolik bodů co dnes jsem měl za devět předchozích zápasů. Snad se to prolomilo. Já osobně jsem neodehrál nějaký excelentní zápas, ale padalo to tam, měli jsme i štěstí.

Útočná hra IHC je dlouhodobě výborná a ani dnešek nebyl výjimkou. Co lze říct k obranné hře?

V obraně máme pořád problémy, jsme hodně laxní. Často zbytečně držíme puk. Já jsem tam v závěru také zbytečně kličkoval, místo toho abych to nahodil a šel střídat. Dostat doma pět gólů je dost. Proti jiným soupeřům by se to nemuselo vyplatit.

Jak se připravit na další silné soupeře?

Musíme odevzdávat všechno a zlepšit již zmíněnou obranu. V útoku jsme silní. Většinou dává góly první lajna, i když se jí dnes příliš nedařilo. Když zlepšíme obranu, můžeme přemýšlet o vítězství.

Na zápasy za národní tým se nezapomíná

Ladislav Marek – číslo 94 / útočník

Narozen: 29.3.1994 / Výška: 188 cm / Váha: 92 kg

Ladislav Marek je členem kádru HC Motor České Budějovice, za který letos doposud odehrál šest zápasů, v nichž zaznamenal jednu asistenci. Rád hraje za národní tým. Relaxuje při tenisu, bandy hokeji či u playstationu. Obdivuje Jaromíra Jágra.

Bilance v zápase s Kobrou: 4 branky + 2 asistence