Ze čtyř domácích zápasů navíc svěřenci Karla Slabého deklasovali 11:0 Jindřichův Hradec, ale zbylá utkání prohráli. „Mrzí nás to všechny. Hráče, trenéry a rovněž i vedení nám naznačilo, že by bylo dobré vyhrát. Kvůli lidem. Náš cíl je tak uspět a fanoušky dobře pobavit," uvádí Karel Slabý, hlavní trenér Písku.

Ono, pobavit je jedna věc. Minule s Klatovy se diváci bavili náramně. Domácí borci nastříleli šest branek, jenže soupeř je předbil sedmi zásahy. „Hokej jsme hráli dobrý, ale srazili nás individuální chyby," řekl kouč.

Gólmani se střídají

Karel Slabý si před sezonou pochvaloval, že má v kádru dva kvalitní gólmany. Václav Pipek a Michael Panec tvoří vyrovnanou dvojici, nikdo z nich není určen jako jednička. Střídají se po dvou zápasech.

Zítra proti Bílině tak mezi tři tyče nastoupí Michael Panec. „I přes čtyři inkasované góly v Trutnově odvedl dobrý výkon. Těžko mu lze něco vyčítat, branky za jeho záda padaly díky důrazu soupeře," říká kouč Písku.

K jednomu zápasu naskočil David Gába z Motoru České Budějovice. „Máme takovou dohodu, že pokud k nám přijde, dostane přednost," prozrazuje Karel Slabý.

Žlutomodří celkově v posledních třech zápasech obdrželi postupně pět, sedm a naposledy čtyři branky. Trenér se však nechce na defenzivu zbytečně upínat. Jak proklamoval už před sezonou, sází na útočný styl. „Máme mladý tým a ten by měl hrát útočně," podotýká Karel Slabý.

Zítřejší utkání domácího Písku s Bílinou začíná u Otavy v 17 hodin.

Dosavadní výsledky

Jablonec – Písek   1:5
Písek – Klášterec   5:6 sn
Písek – Pelhřimov  1:2 po prodl.
Řisuty – Písek       1:4
Písek – J. Hradec   11:0
Havl. Brod – Písek  5:0
Písek – Klatovy      6:7
Trutnov – Písek     4:3

Další program

sobota 24. října:
Děčín – Písek, 18 hodin

středa 28. října:
Písek – Nymburk, 17 hodin