Obhájci titulu, hráči píseckého Švantláku, hostili v úvodních zápasech svého odvěkého rivala, tým Zlivi.

Sobota – 1. zápas:

HC ŠD PÍSEK – HBC ZLIV 6:2  (3:1, 2:1, 1:0)

Domácí měli rychlý nástup. Na konci 2. minuty se po asistenci navrátilce v domácí sestavě Hromádky prosadil Ondřej Gába – 1:0.
Po uplynutí 76 vteřin se písečtí hráči radovali znovu, to po samostatné akci skóroval Vážný – 2:0. Vzápětí ale hráli hosté první přesilovou hru a hned ji využili zásluhou Masaře – 2:1.

Na konci 8. minuty si šel sednout na trestnou lavici již druhý hráč Zlivi a domácí měli výhodu dvojnásobné přesilovky. Míček pak putoval po ose Přibyl – Ondřej Gába –  Habart a posledně jmenovaný  vrátil Švantláku  dvoubrankové vedení – 3:1.

Na konci první třetiny byl vyloučen hostující Véber na 5 minut plus do konce utkání,  za úmyslné šlápnutí na píseckého Kloudu. Nabídnutou výhodu se Švantláku dlouho nedařilo využít. Pomohla až přestávka mezi třetinami. Na začátku 17. minuty po spolupráci bratrů Všetečkových se z gólu radoval benjamínek  Volf – 4:1.

Hráči Švantláku se v dalších minutách věnovali více nepřesnostem, které produkovali rozhodčí a méně se soustředili na zápas. Trest přišel při jejich přesilovce, kdy se prosadil zlivský Šperl – 4:2.

Těsně před druhou přestávkou se však trefil přesně střílející Sýbek a o výsledku prvního utkání bylo již prakticky rozhodnuto –  5:2.
Na začátku poslední části předvedl Švantlák nejhezčí akci utkání. Bárta přihrál před branku Volfovi a ten se předvedl jako zkušený mazák. Počkal si na nabíhajícího Davida Všetečku, kterému předložil míček přímo před prázdnou bránu  a bylo to 6:2.

Branky a nahrávky: 2. O. Gába (Hromádka), 4. Vážný, 9. Habart (O. Gába, Přibyl), 17. Volf (M. Všetečka, D. Všetečka), 30. Sýbek, 33. D. Všetečka (Volf, Bárta) – 5. Masař, 24. Šperl. Střely 42:28, vyloučení 12:11, využití 2:1, oslabení 0:1, 80 diváků.

Sestava Písku: D. Gába (Buček) – Gareis, M. Všetečka, Sup, Marek, Pelc, Přibyl, Bárta – Habart, O. Gába, Hromádka – D. Všetečka, Volf, Kubeš – Roth, Vážný, Klouda – Sýbek, Mergl. Trenér Vít Čapek.

Neděle – 2. zápas:

HC ŠD PÍSEK – HBC ZLIV 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Na první branku se tentokrát čekalo až do 10. minuty. V oslabení utekl domácí David Všetečka, zamotal hlavu hostující obraně a s klidem poslal míček do zlivské branky – 1:0.

Za necelé dvě minuty první útok Švantláku roztočil kolotoč před hostující brankou a Ondřej Gába dotlačil míček za záda brankáře Veselého – 2:0.  Když hned na začátku druhé třetiny vyšla Švantláku přesilovka, zvyšoval  Habart  již na rozdíl tří branek.

Na hostech byla znát bezradnost a odevzdanost, Šperl se marně snažil ohrožovat brankáře Davida Gábu ze všech pozic. Písečtí fanoušci si oblíbili především zlivského Mariána „George“ Vaška, se kterým navázali kontakt již v prvním utkání.

Domácí byli ve druhém zápase mnohem soustředěnější a nepřestávali atakovat zlivskou branku. Ve 22. minutě se prosadil střelou od modré Gareis – 4:0.

Ve třetí třetině se domácí příznivci dočkali ještě dvou gólů, v obou případech se prosadil první útok Švantláku. Nejprve při přesilové hře skóroval podruhé v utkání Habart – 5:0.

V závěru utkání se naopak v oslabení radoval také ze druhého střeleckého úspěchu Ondřej Gába a upravil tak výsledek na konečných 6:0 pro Písek.

Branky: 10. D. Všetečka, 12. O. Gába, 17. Habart (O. Gába, D. Všetečka), 22. Gareis (Volf, D. Všetečka), 34. Habart (O. Gába, Hromádka), 45. O. Gába (Hromádka, Bárta). Střely 51:35, vyloučení 7:7, využití 2:0, oslabení 1:0, přihlíželo 55 diváků.

Sestava Písku: D. Gába (Buček) – Gareis, M. Všetečka, Sup, Marek, Přibyl, Bárta – Habart, O. Gába, Hromádka – D. Všetečka, Volf, Klouda – Roth, Vážný, Kubeš – Sýbek, Mergl. Trenér Vít Čapek.

Již tuto sobotu sehraje Švantlák třetí utkání, tentokrát  na hřišti ve Zlivi. Jeho  jediným cílem je uspět i potřetí a ukončit tak čtvrtfinálovou sérii v co nejkratším možném termínu.

VÁCLAV PELC