„Na sobotní zápas se musíme připravit dobře. Dvě vysoká vítězství z posledních dvou utkání nás neopravňují k tomu, abychom si mysleli, že každý zápas bude tak jednoduchý a že všechno půjde samo. Nehledě na to, že Veselí je v tabulce první. Nebude to jednoduché utkání," zdvihá varovný prst Kudrna.

Ale rád by samozřejmě, aby IHC Písek navázal na dva velmi úspěšné zápasy s Žirovnicí a Milevskem. „Musíme ještě přidat, hrajeme doma, je potřeba potvrdit vzrůstající formu," říká hrající trenér.

Hráči oslavili milevskou 'desítku' na plese v Radomyšli. Od té doby ale uběhl týden. „Každá výhra se má trochu oslavit, ale zajíci se počítají až po honu. Tahle dvě vítězství jsou jen dílčí úspěch. My už se koukáme na zápasy, které nás čekají. Co bylo bylo, teď nás čeká Veselí a další utkání," říká bojovně Jan Kudrna.

Čím si zkušený hráč a trenér v jedné osobě vysvětluje tu změnu v písecké hře. „Podle mě zapůsobila léčba juniory. Po nevydařených utkáních jsme se rozhodli jim dát šanci, oni hráli dobře, takže si kluci uvědomili, že nikdo není nenahraditelný. Pokud chtějí v týmu být, tak musí pracovat. Hrát na sto procent, nevypustit žádný souboj a hrát zodpovědně. Od té doby se náš výkon zvedá," popisuje důvody píseckého vzestupu formy.

Krajská liga je v letošní sezony neuvěřitelně vyrovnaná. Na čele je pět zcela vyrovnaných týmů, za nimi smečka těch, kteří budou chtít urvat zbývající tři místa v play off. „Je to výjimečná sezona. Je to opravdu hodně vyrovnané. Ale to je dobře jak pro diváky, tak pro hráče. V každém utkání je o co hrát, bojuje se o každý bod, kvalita zápasů jde nahoru," všímá si Jan Kudrna.

Písečtí by měli nastoupit ve skoro stejné sestavě, v jaké vysoko zvítězili v Milevsku. Přibýt do ní by měli dva zkušení obránci David Mazanec po nemoci a právě Jan Kudrna, který byl minulou sobotu jako trenér s píseckými juniory v Pardubicích. „S dorostem hrajeme od dvanácti hodin v Jihlavě, ale večerní zápas s Veselím bych měl stihnout," přibližuje asistent trenéra Vlčka Jan Kudrna.

Chytat by měl opět Kafka. „Na začátku sezony se počítalo s Pinkasem, který se záhy vážně zranil, zatím nechodí ani na led. Přivedl se Pipek, který má také nějaké zdravotní problémy. Tři týdny nechodil na led, od pondělí začal trénovat, měl by být na utkání připravený," popisuje situaci kolem brankářů kouč Pískul a pokračuje: „Snad jsme si to vybrali a do konce sezony už budou gólmani držet."

Utkání s lídrem Krajské ligy začíná dnes v 18 hodin.