„První zápas sezony odehraje mladší varianta týmu,“ uvedl před zápasem asistent trenéra Patrik Martinec. A bylo tomu skutečně tak. Hosté přijeli pouze se sedmi beky a deseti útočníky. Většina zkušených hráčů zůstala doma a možnost ukázat se proti extraligovému soupeři tak dostali mladíci, kteří se perou o místo v kádru.

To domácí nasadili o poznání zkušenější sestavu a do jejich branky se postavil táborský odchovanec Dominik Pavlát.

Na premiérový gól sezony nečekali Jihočeši ani tři minuty. V úvodní přesilovce zápasu se do puku opřel z první Beránek a trefil se přesně k tyči. Tentýž hráč pak navíc odmítl druhý gól po ideální nahrávce Rašky. V 8. min. sice bylo vyrovnáno, když Strmeně prostřelil Kodýtek, ale hosté působili v první třetině nesmírně svěžím dojmem a brzy odskočili dokonce o dva góly. Trefili se Chlubna a znovu Beránek.

Ve druhé třetině se ale obraz hry otočil. Škodovka přitlačila, Žejdl a Marcel nastřelili tyč a několik šancí pochytal pozorný Strmeň. V polovině zápasu se Plzeň přece jen dočkala. Z trestného střílení snížil na 2:3 Švéd Blomstrans.

V závěrečném dějství mladíci v bílých dresech opět zvedli hlavu a plzeňský tlak pominul. Jenže ve 48. min. Jihočeši propadli ve střední pásmu a Slanina své sólo po objetí Strmeňovy klece přetavil ve vyrovnávací gól. O chvilku později se v přesilovce prosadil Schleiss a domácí celek poprvé v utkání vedl.

Mladíci s velkým M na prsou sice bojovali, dvě minuty před koncem zkusila hostující střídačka power play, ale Lang do prázdné branky pečetil na 5:3.

Branky a nahrávky: 8. Kodýtek (Schleiss), 31. Blomstrans z tr. stř., 48. Slanina, 49. Schleiss (Kodýtek), 59. Lang (F. Přikryl) – 3. M. Beránek (A. Raška), 10. Chlubna (Ville, Toman), 15. M. Beránek (M. Hanzl). Vyloučení: 4:5, využití: 0:1. Rozhodčí: Hodek, Micka – Brejcha, Axman. Diváci: 700.

Motor: Strmeň – Slováček, Šenkeřík, Vaněk, Svach, Lytvynov, Kachyňa, Tomek – Michnáč, M. Hanzl, Holec – Chlubna, Toman, Ville – M. Hrubec, A. Raška, M. Beránek – Haas. Trenéři: Modrý, P. Martinec, Fousek.