Vstupenky na duel s Astanou v jednotné ceně 50 korun budou v prodeji hodinu před začátkem utkání na pokladnách č. 2 a 3 Budvar Arény.

Jihočeši se připravují na ledě od minulé středy a dostávají pořádně do těla. „Zatím jsme s přípravou spokojeni. Kluci makají, i když v tomto období to samozřejmě dost bolí," chválí přístup týmu trenér Peter Draisaitl. Problém neviděl ani v několika tréninincích na druhé ledové ploše. „To se snad ani za problém považovat nedá a nijak jsme to neřešili. Navíc na dvojce je momentálně lepší led  než na jedničce," dodá.

Menší vrásky na čele přidělává trenérovi pouze zdravotní stav některých jeho svěřenců. Obránce René Vydareného stále trápí zraněná ruka. „Ještě půjde na vyndavání šroubů, které teď v ruce má," konstatuje Draisaitl. Naplno s poraněným kotníkem netrénuje ani Rastislav Dej a v tomto týdnu není k dispozici kvůli nemoci ani další útočník Martin Podlešák.

Na první zápas sezony se celé mužstvo těší. „Pro kluky to bude po čtyřech měsících trénování příjemná změna," usměje se kouč. Navíc Astana je soupeř mimořádně atraktivní. „V přípravě máme jenom atraktivní soupeře, což se mně osobně líbí. Přípravné zápasy mají být náročné, protože jinak z nich nic není," má jasno Draisaitl.

V příštím týdnu čekají tým  další atraktivní duely na turnaji v ruském Jekatěrinburgu. Zápasy bezpochyby kvalitní, ale také spojené a dalekou cestou a čtyřhodinovým časovým posunem. „Cestování možná klukům vadí, ale to k naší práci patří. Čeká nás kvalitní příprava. To je hlavní," zdůrazní.

V Jekatěrinburgu čeká Mountfield mimo jiné duel s týmem vyhlášených rváčů z Čechova. Ani z tohoto utkání  nemá bývalý německý reprezentant obavy. „Samozřejmě bychom nechtěli, aby došlo k nějakému zranění. Ale když se budou chtít prát, tak si nedáme nic líbit. Nestaráme se ale o to, co dělá soupeř. Pro mě je důležité, jak reagujeme my. Sám za sebe ale nevěřím, že by na začátku přípravy došlo k nějakým bitkám."