Hosté neskládali svou sestavu vůbec lehce. Mimo hru jsou totiž obránci Pýcha s Fillmanem, ale také útočníci Květoň, k němuž se přidal Pajič a navíc je s reprezentační devatenáctkou ve Finsku junior Šulek. Naštěstí se do sestavy vrátil alespoň uzdravený Kuchejda.

Začalo se svižně na obou stranách. Teč českobudějovického Čermáka šla těsně vedle, na druhé straně se po chybě hostí nevešel se svým blafákem do branky Goiš. Ve 14. min. nastřelil Chovan tyč přerovského Horčičky a puk nepřešel brankovou čáru ani po následném závaru. Pouhých osmnáct vteřin před první sirénou se Motor přece jen dočkal. Po šťastném odrazu kotouče neměl Žálčík problém ho zasunout do odkryté klece. A vzhledem k vývoji úvodního dějství to bylo vedení zasloužené.

Jenže vstup do druhé třetiny Jihočeši nezvládli a ve 22. min. inkasovali. Střelou z úhlu zaskočil Gábu Sikora. Další průběh druhého dějství byl vyrovnaný, šance se střídaly na obou stranách, ale podruhé šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Jak hostím nevyšel začátek druhého dějství, tak do toho třetího vstoupili báječně. Po pouhých osmnácti vteřinách našel Rob parádní žabičkou Čermáka, jenž trefil skulinku mezi Horčičkovými betony. Ve 48. min. zúročil své zkušenosti obránce Zíb přesnou střelou z prostoru mezi kruhy a rázem to bylo už 1:3.

Domácí střídačka reagovala oddechovým časem. Mužstvo zabralo a za pouhé dvě minuty už to bylo zase jen o gól. Novotného střelu Gába jenom ztlumil a Kovařík dorazil puk za jeho záda. Poté přišla přerovská klasika. Domácí v touze vyrovnat neúměrně přitvrdili a opět byly k vidění nefér zákroky za hranicí pravidel. Motor však nelehkou situaci ustál a Nouza v poslední minutě při power play soupeře do prázdné branky zpečetil cenné vítězství.

Branky a nahrávky: 22. Sikora, 50. Kovařík (M. Novotný, Goiš) – 20. Žálčík (Zíb, Babka), 41. Čermák (Rob, Chovan), 48. Zíb (Škoda, Heřman), 60. Nouza (Čermák). Vyl. 4:4 (navíc host. Heřman 10 min.), využ. 0:1. Rozhodčí: Trombík – Gančarčík, Konvička. Diváci: 2673.
ČEZ Motor: Gába – Suchánek, Žovinec, Pavlin, Vráblík, Mazanec, Zíb – Chovan, Rob, Čermák – Nouza, Škoda, Heřman – Žálčík, Babka, Kuchejda – Točík, Doktor. Trenéři Stavjaňa a Štrba.