V sobotu mají Jihočeši volno, jejich zápas v Benátkách nad Jizerou byl odložen až na pondělí 29. října. V pondělí je čeká atraktivní domácí šlágr s Duklou Jihlava (17.30).

Hosté nastoupili na legendárním stadionu na Lapači opět se Strmeněm v brance, na marodce jsou nadále kapitán Kutlák, Čermák a Bradley. Do sestavy se naopak vrátil útočník Přikryl. V domácí brance dostal důvěru proti svým bývalým spoluhráčům David Gába a v útoku hrozil další exbudějovický hráč Luboš Rob mladší.

První třetina očekávaného střetnutí přinesla vyrovnanou první třetinu. Herně, i výsledkově. Do vedení se dostali v 16. minutě Valaši v přesilové hře při vyloučení Přikryla. Bylo až neuvěřitelné, že Theoret našel skulinku mezi tyčkou a gólmanem Strmeněm.

Na vyrovnání se naštěstí čekalo jen pouhých šedesát vteřin. Doležalovu střelu zblokovala domácí obrana jen k Plášovi. Zemitý chasník z Čejkovic napřáhl a na jeho střelu ke vzdálenější tyči Gába reagovat nestačil.

Ve druhé třetině byli aktivnější Jihočeši a po zásluze se také dočkali odměny v podobě druhého gólu. Postaral se o něj netradiční střelec obránce Vydarený, který si nabruslil do útočné třetiny a procedil kotouč mezi Gábovy betony.

Rok Pajič
V ČEZ Motoru končí Pajič, Gilbertovi s Jakubem Doktorem byla potvrzena opce

Obrat ve skóre vyburcoval Vsetínské ke zvýšené aktivitě, Strmeň je však ve formě a místy v brance Motoru doslova čaroval. Nakonec ale přece jen kapituloval. V přesilovce soupeře se kotouč odrazil k Rácovi a ten už neměl problém trefit odkrytou branku.

Ještě před druhou sirénou mohli hosté znovu strhnout vedení na svou stranu. Velké šance měli Pavlin a Doležal, výsledkem ale byla pouze nastřelená tyč Gábovy klece.

Krátce po začátku třetího dějství zvonila tyč i na druhé straně. Stalo se tak po střele Karafiáta. Velkou možnost rozhodnout zápas dostal Motor v podobě padesátivteřinové přesilovky pět na tři, a to se jim také podařilo. M. Novák půjčil kotouč na kruh svému parťákovi Endálovi a ten ranou z první pod horní tyčku potvrdil pověst kanonýra.

Hosté pak ještě zažili horké chvilky při vyloučení Pavlina a poté Gilberta. Ale dokázali se ubránit. Při vlastním oslabení naopak ulétl Přikryl, leč na Gábu nevyzrál.

Důležité však hlavně bylo, že Motor už si žádný gól dát nenechal ani v krátké power play soupeře a připsal si cenné tři body.

Branky a nahrávky: 16. Theoret (Mikuš, Rác), 37. Rác (Theoret, Karafiát) – 17. Plášil (Zd. Doležal, Heřman), 26. Vydarený (Pýcha, P. Novák), 50. Endál (M. Novák). Vyloučení: 9:7, využití: 2:1. Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Zídek, Doležal. Diváci: 3080.
ČEZ Motor: Strmeň – Pavlin, Vydarený, Kachyňa, Fillman, Plášil, Pýcha – M. Novák, Přikryl, Heřman – Endál, Gilbert, Beránek – Babka, Dančišin, J. Doktor – Zd. Doležal, P. Novák, Šimánek. Trenéři Prospal a Totter.