Do domácí branky se opět postavil Gába, uzdravený Kváča se posadil jako jeho náhradník na střídačku. Do sestavy se vrátil uzdravený obránce F. Novák a také útočník Květoň, jenž se postavil do elitní formace po boku Nedorosta s Vampolou. Hosté přivezli jako svou největší hvězdu gólmana reprezentační dvacítky Škarka.

Jihlavský obr, který se v rámci střídavého startu objevil v brance Litoměřic vůbec poprvé, inkasoval už ve 3. min., kdy Vlček obkroužil jeho svatyni a milimetrově přesnou střelou o tyčku otevřel skóre. 

Ale pak začali vystrkovat růžky hosté. Gába nejprve skryl ve své lapačce jedovatý pokus Machaly a při bleskové teči Kusého měl i patřičný kus štěstí, když mu pomohlo břevno. Po chybě Kutláka na útočné modré na něj najížděl sám Kadlec, jenže malinkatý kouzelník v domácí brance ze své mošničky vytáhl bravurní zákrok. Velké momenty soupeře uzavřela přesilovková střela Veselého, která se otřela o brankovou konstrukci.

Vstup do druhého dějství byl ze strany domácího celku také značně rozpačitý. Hned záhy najížděl sám na Gábu Šimeček, naštěstí však mířil těsně vedle jeho klece. Hosté měli navrch a došlo i na další souboj Gába – Šimeček. Litoměřický forvard obkroužil branku a zdálo se, že vyrovnání je nevyhnutelné. Gólman Motoru však skvěle zachránil pár centimetrů před brankovou čarou. 

Jihočechy neprobudila ani Heřmanova ojedinělá šance po Robově akci, kdy se kotouč otřel o brankovou konstrukci. Výkon domácích byl mdlý a z ospalého hlediště dokonce zazněl i pískot. Na českobudějovické poměry věc nevídaná…

Po další tutovce Řehoře, kterou zlikvidoval Gába, si vzala domácí střídačka oddechový čas, aby svůj tým trochu probrala. Velký efekt to však bohužel nemělo. Až krátce před druhou sirénou najížděl po Pavlinově pasu sám na Škarka Heřman. Na litoměřického gólmana však nevyzrál. 

Po druhé třetině byl poměr střel na branku 14:22, což v Budvar aréně nebývá zvykem.

Jenže velká změna nenastala ani ve třetím dějství. Domácí přece jen trochu ožili, ale výkon to dobrý nebyl a Škarka vůbec nedostávali pod tlak. Naopak. Nejtěsnější náskok Motor držel jen díky výbornému Gábovi.

Ten se vyznamenal i při další gólovce Jeřábka. Až pět minut před koncem ujel ve vlastním oslabení Vampola a svůj bekhend nasměroval do branky, kterou ale mezitím Škarek (úmyslně?) vykopl. 

V závěru hosté zkusili power play, ale skvělý Gába naštěstí nepřestal čarovat.

Branka a nahrávka: 3. Vlček (Galamboš). Vyloučení: 6:7, bez využití. Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Jílek, Šperl. Diváci: 5049. 
ČEZ Motor: Gába – Kučný, Kutlák, Fillman, Vráblík, Pavlin, F. Novák – L. Květoň, Vampola, Nedorost – Nejezchleb, Mikyska, Čermák – Heřman, L. Rob ml., Jonák – Galamboš, Vlček, M. Novák. Trenéři Jelínek, L. Rob st. a Kotalík. 

Hlasy trenérů - Luboš Rob starší (Motor): "Podali jsme špatný výkon a Litoměřice si zasloužily body. Jediný, kdo zaslouží vyzdvihnout, je gólman Gába. S takovou hrou se nemůžeme prezentovat. Věřím, že už jsme si to vybrali až do konce sezony a podobný zápas se nebude opakovat."

Miloš Říha mladší Litoněřice): "Přestože jsou Budějovice asi nejsilnějším týmem v soutěži, tak jsme sem jeli vyhrát a tomu jsme přizpůsobili i taktiku. Tlačili jsme se do útoku. Po většinu zápasu jsme byli lepší a výsledek neodpovídá tomu, co se na ledě odehrávalo."