Favorizovaní hosté vsadili na vítěznou sestavu z posledního utkání na Kladně. Úvod zápasu byl ale z jejich strany hodně vlažný a sami mohli inkasovat. Sám na Strmeně v jejich brance uháněl Chrpa, českobudějovický gólman se však oblafnout nenechal. Na druhé straně se do podobné šance tlačil Bradley, ani on však Stezku nepřekonal. Endál nastřelil tyč a při přečíslení dva na jednoho zase mířil vedle Beránek.

Jihočechům se příliš nevedly ani přesilovky, domácí občas zlobili, takže úvodní třetina skončila po zásluze bezbrankovou remízou.

Mdlá první část hry zřejmě nenechala trenéra Motoru Prospala klidným a po změně stran do toho jeho tým přece jen šlápl. Gilbert ještě na Stezku nevyzrál, ale krátce po něm opět prokázal svůj čich na góly M. Novák a otevřel skóre.

Jenže hosté nepokračovali v náporu. Naopak. Ústečtí se dostali do mimořádného tlaku, trenér Prospal si bral oddechový čas a výborný Strmeň v brance tahal jeden těžký zákrok za druhým. Čisté konto ale udržel, což byl jeden z klíčových momentů zápasu.

Uklidňující druhý gól však přece jen přišel. V polovině zápasu obránce Pýcha ukázal, že také on se umí na modré čáře tvrdě opřít do kotouče a jeho projektil našel Stezka až za svými zády.
Severočeši jsou sice v tabulce poslední, ale zápas rozhodně nevzdávali. Strmeň měl i patřičný kus štěstí, když M. Jandus napálil kotouč do tyčky jeho svatyně.

Zbytečné drama ale odmítl kanadský bek Fillman, který ve 48. min. tvrdě vypálil od modré a třetím gólem definitivně nasměroval svůj tým k vítězství. A to navíc ještě nebylo všechno. Svůj důraz v předbrankovém prostoru prokázal Kanaďan Gilbert a zvýšil na konečných 0:4.
V závěru hráli domácí přesilovku pět na tři, ale Strmeň si čisté konto pohlídal.

Branky a nahrávky: 22. M. Novák (Gilbert, Kutlák), 31. Pýcha (Babka, Šimánek), 48. Fillman (Pýcha, R. Přikryl), 52. Gilbert (M. Novák). Vyloučení: 2:5, bez využití. Rozhodčí: Souček, Vokřál – Hejl, Podrazil. Diváci: 642.
ČEZ Motor: Strmeň – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha,Plášil, Vydarený – Endál, Gilbert, M. Novák – Babka, Dančišin, Šimánek – Zd. Doležal, Bradley, Beránek – Heřman, R. Přikryl, Čermák – J. Doktor. Trenéři Prospal a Totter.