Pro Milevsko se jedná o nezvykle rychlé ukončení ročníku. Předešlé sezony ve druhé lize se vždy protáhly. Tým včetně útočníka Josefa Urbance byl zvyklý hrát až do dubna či května. Letos však poslední mistrovský zápas Milevští odehráli minulou středu. „Hokej mi teď bude scházet," přiznává Josef Urbanec, zkušený forvard.

Vyšli naprázdno

Po utkání u soutoku Lužnice 
s Nežárkou byl hodně zklamaný. Milevsko rozhodující duel čtvrtfinále prohrálo 0:2. Hostující celek se střelecky neprosadil ani jednou. „Měli jsme šance, na kterém bychom asi vyhráli. Na ně se ale nehraje. Hraje se na góly. Soupeř dal dva, my žádný," uvedl lakonicky Josef Urbanec.

Svěřenci Luboše Krupky si na Veselí nad Lužnicí při tom věřili. Sebevědomí získali parádním výkonem v nedělním utkání na domácím ledě, kdy výhrou 4:1 odvrátili konec sezony.

Do Veselí nad Lužnicí k rozuzlení čtvrtfinálové zápletky tak jeli nabuzení. „Věděli jsme, že soupeř je doma silný. Ale chtěli jsme hrát na brejky, které i nakonec přišly. Bohužel jsme žádný neproměnili 
a nedali ani jiné šance," smutnil Josef Urbanec.

Vyloučení rozhodla

Bez vstřelené branky na úspěch prostě pomýšlet nemohli. „Nechci se vymlouvat, ale určitou roli sehráli i rozhodčí," prohodil útočník, který po protestech proti výrokům arbitrů do kabin zamířil předčasně.

Oproti prvnímu duelu série třetí utkání ve Veselí nabídlo vyrovnanou bitvu. Šance hostů na srovnání jednogólového manka však znatelně poklesly tři minuty před koncem. Po šarvátce, do které se zapojilo více hráčů, Milevsko hrálo ve třech proti pěti soupeřům.

Nabídnutou výhodu domácí využili a nakročili k postupu. „Je to škoda. Do Veselí přijelo hodně lidí z Milevska 
a právě také kvůli fanouškům jsme si sezonu ještě chtěli prodloužit."

Třicetiletý Josef Urbanec definitivně brusle do kouta odložit však nehodlá. Plánuje ještě trénovat. Pomalu se začne připravovat na příští sezonu, která pro Milevsko po loňském sestupu ze třetí nejvyšší soutěže bude druhou 
v krajské lize.

Veselí nad Lužnicí – Milevsko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Čáp, 58. Janda (Chlaň).
Rozhodčí: Stach, Svoboda – Deim, Lang. Vyloučení: 10:13, navíc Mikeska (Veselí) 5 minut + do konce, Urbanec (Milevsko) 10 minut + do konce, Matějka (Milevsko) 5 minut + do konce. Využití: 1:0.
Milevsko: Žilinčík – Štych, Jíška, Čunát, Votruba, Bartůněk, J. Havran – Urbanec, Matějka, Hamerle, A. Nevolný, Pouch, T. Novotný, Radosta (21. I. Novák), Reiniš, Fořt, od 32. navíc Pešta.

Čtvrtfinále 
ve výsledcích

1. zápas: Veselí n/L. – Milevsko   6:2
2. zápas: Milevsko – Veselí n/L.   4:1
3. zápas: Veselí n/L. – Milevsko   2:0

Konečný stav série: Veselí n/L. – Milevsko  2:1