Utkání se uskutečnilo v rámci Fóra partnerských regionů Jihočeského kraje, které se v těchto dnech koná v Hluboké nad Vltavou. Jeho součástí byla právě i ruská delegace ze Sverdlovské oblasti.

Do juniorské kategorie se v Motoru posunul úspěšný tým staršího dorostu, který bral na konci minulé sezony extraligové zlato. Mužstvo momentálně polyká náročné tréninkové dávky. Ale na suchu. Zápas do tréninkového plánu moc nezapadal. „Z čistého nebe nám bylo oznámeno, že jsou tady Rusové a chtěli by si s námi zahrát. Narychlo jsme objednali ledy, dvakrát jsme si hodinku zatrénovali a po měsíci jsme naběhli do ostrého zápasu,“ usmívá se trenér českobudějovické juniorky Martin Štrba.

Hokejisty Motoru přivítala hejtmanka kraje Ivana Stráská. Jsou mistři ČR ve st. dorostu
Motor slavil dorostenecké zlato, hráčům gratulovala hejtmanka kraje



„Trošku nám to přípravu narušilo. Kluci teď mají úplně jiný pohyb. Dostávají docela zabrat. Led je ale zase něco jiného. Jsem rád, že jsme utkání absolvovali bez zranění, která tady tak trochu hrozila. Řekl bych, že celkově jsme zápas zvládli velmi dobře. Teď se ale opět vrátíme k našemu hlavnímu cíli, kterým je letní příprava,“ dodal.

Utkání se odehrálo ve slušném tempu a také dost ostře. „Rusové takhle hrají. Oni jsou na ledě bez přestávky a jsou na to zvyklí. Pro ně to byla příprava, a tak zápas také pojali,“ uvedl.

Spokojen byl i trenér ruského týmu Albert Fedorov. „Hrálo se v přátelském duchu, ale oba celky chtěly zvítězit. Domácí byli po dvě třetiny lepší, ale nakonec jsme zvítězili my a jsme rádi, že se nám to podařilo.“

Zkušený kouč nebyl na jihu Čech poprvé. „Byl jsem v Budějovicích už v roce 1986, když jsem trénoval první tým Avtomobilistu. Je to krásné město a hezky se tady žije,“ rozplýval se jednaosmdesátiletý zkušený trenér.

Jakub Babka
Bude to asi o něčem jiném, než bylo dosud, míní navrátilec Jakub Babka