Tým trénuje čtyřikrát týdně. Pokaždé přibližně dvě hodiny. „Hráče rozhodně nešetříme," usmívá se Karel Slabý, kterému v roli asistentů pomáhají David Míka a Pavel Hejl. „Někteří hráči sice naříkají, že se trénuje příliš, protože takovou intenzitou teď dva roky netrénovali," naráží kouč Písku na fakt, že poslední dvě sezony se u Otavy hrál krajský přebor.

Po postupu do vyšší soutěže však i přes probíhající letní přípravu nad složením mužstva visí otazník. „Zatím je kádr velmi různorodý. Z loňského mužstva zde příliš hráčů není," sděluje Karel Slabý.

Zájem trénovat s Pískem projevili někteří hráči ze Strakonic, kteří už dříve 
v Písku působili. „Dojíždějí poctivě, jsou zde na každý trénink, což trenéra vždy potěší," říká Karel Slabý.

Klub se na návratu k Otavě domluvil s Josefem Urbancem, který naposledy působil v Milevsku. Zájem hrát za Písek má Jiří Ferebauer, který nyní dojíždí dvakrát týdně.

Podoba kádru se bude upřesňovat až s nástupem týmu na led koncem července.

Přípravný kemp staršího dorostu

Starší dorost IHC Písek loni sestoupil z extraligy. Nyní chce dát šanci i novým hráčům. Klub připravuje kemp, který začne 
26. července a bude trvat jeden týden. Zájemci o účast na týdenním skautingu se mohou hlásit trenérům. Více informací naleznete na webu ihcpisek.cz.

Bernad se stal vicemistrem

Odchovanec Písku David Bernad se stal s juniorkou Mladé Boleslavi vicemistrem republiky. Jako kapitán dovedl svůj tým až do finále, kde Středočeši nestačili na Piráty z Chomutova. „Je to obrovský úspěch, který jsme se spoluhráči dokázali," řekl David Bernad pro web ihcpisek.cz.