Zřejmě jednou z posledních kapek bylo středeční utkání 31. kola soutěže proti předposlednímu českobudějovickému David servisu, které domácí IHC Písek ztratil poměrem 2:6. Jindy diplomatický lodivod byl po zápase tentokrát velice konkrétní a ze své pozice pojmenoval jednu z příčin aktuálně neuspokojivých výsledků.

„Mám to stále svalovat na sestavu? Že stále hrajeme s juniory a tak dále? Určitá příčina to je, ale úsilí těch mladých kluků je takové, jaké je. Je to hrozné. Je to tristní se na to dívat a trpíme tím všichni. Přístup mladých hráčů je prostě takový a jim je to jedno. Oni jsou asi spokojeni s tím, co dokázali, co umí a nějaké zlepšování, aby na sobě pracovali, do toho se jim moc nechce. Když je k tomu na tréninku vyloženě nedonutíme, tak nejsou ochotni na sobě pracovat. Nechci to pořád házet na někoho jiného. Samozřejmě jsem za tým odpovědný já, ale takové jednání mě až uráží. Jestliže kluk v takovémhle věku na sobě nechce pracovat, s výhledem, že se může posunout někam výš a hrát lepší hokej, tak je to smutné. Když máme takto úzký kádr a já nemám k dispozici pět formací, chybí konkurence a hráči nejsou motivovaní předvádět to nejlepší. Já je nemám za koho vyměnit," posteskl si Karel Slabý.

Na konsolidaci před play-off, které by i přes aktuální problémy měl tým hrát, mají Písečtí ještě pět závěrečných duelů základní části. Pouze jeden z nich však odehrají na domácím kluzišti. Ve středu 8. února v 18 hodin se střetnou s posledním týmem tabulky z Jindřichova Hradce.