Kde byly hlavní příčiny vaší porážky?
Utkání bylo především o proměňování šancí. Ze začátku byli domácí lepší. Docela na nás vlítli a my jsme dělali vzadu hrozné chyby. Vytvořili si i šance, i když to my také. Když budu mluvit za sebe, tak jsem měl samostatný nájezd a pak jsem ještě nedal do prázdné branky.

Byl pro vývoj zápasu skutečně až tak důležitý první gól, který dala Třebíč?
Byl to takový gól, který nevyplynul z žádného tlaku. Jenom z důrazu do branky, který nám bohužel chybí. Ve druhé třetině jsme měli nápor, ale soupeř nám jednou upláchl a dal z toho gól. Pak už to byl boj. Domácí dobře bránili a jsou výborně organizovaní. Nepouštěli nás do přečíslení, vraceli se a velice slušně bruslili. Vyhráli zaslouženě.

Byli jste připraveni na to, že Třebíč po vstřeleném gólu hru až takhle zavře?
O tom jsme dobře věděli. Už jsme s Třebíčí letos hráli třikrát a pokaždé to bylo podobné. Nečekali jsme od soupeře nějakou otevřenou hru. Má v týmu mladé kluky, kteří se výborně pohybují. Dobruslovali nás a takhle to dopadlo.

Bylo složité dobývat důslednou třebíčskou obranu?
Bylo to těžké. Domácí byli silnější na mantinelech a v osobních soubojích. Je třeba se nad tím zamyslet. Ale to se zamýšlíme skoro každý zápas. A hrajeme hůř a hůř.

Těžko jste hledali recept na extraligového pendla Karla Vejmelku v brance soupeře, který podal výborný výkon?
Chytal velmi dobře. Byl opravdu jistý. To určitě. Já jsem měl čtyři tutovky, ale nejsem schopen dát gól. Snad ani kdyby v brance stál mladší žák, za které hraje můj kluk… Jsme hodně zklamaní.

Před blížícím se play off mají vaše výkony bohužel spíše sestupnou tendenci. Co s tím?
To kdybychom věděli, tak už to dávno změníme. Ale když to nenastartujeme, tak to špatně dopadne. Je to jenom na nás a nikdo jiný nám nepomůže. Ani třeba rozhodčí. Opakujeme to pořád dokola. Máme plno mítinků, říkáme si toho spoustu, ale pak to na ledě stejně neplníme. A o to jde, abychom na ledě všichni dělali to, co máme. Jinak můžeme sedět každý den do půlnoci a povídat si, jenže když to nepřeneseme do hry, tak nám to nebude nic platné.

Zmínil jste rozhodčí. Nebyl problém také v tom, že celý zápas tlačíte a přitom jste si zahráli jedinou přesilovku?
Je to trošku divné. Kromě jedné přesilovky pět na tři jsme neměli žádnou další. Byla tam vždy jen vzájemná vyloučení na obou stranách. Asi tam z jejich strany žádné fauly nebyly, když to rozhodčí nepískali… O tom si ale každý musí udělat obrázek sám. Samozřejmě bychom si přáli hrát více přesilovek, ale tomu je třeba jít také naproti.