HC Příbram - IHC Králové Písek 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Malý (Panna, Josefus), 19. Jelínek (Zdeněk, Gengel), 22. Panna (Káník, Josefus), 44. Tlačil (Hlaváček, Rohlík), 51. Pinkas (Saňa, Gengel), 57. Pinkas (Gengel, Seniov) – 27. Šuhaj (Volf, Kouba). Rozhodčí: Květoň – Bělohlav, Tuháček. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 163.
Sestava IHC Písek: Maleček – Turek, Dudáček, Dvořák, Dosek, Kouba, Popela, Tampier – Volf, Šuhaj, Sýbek, Brož, Matějček, Bednařík, Novotný, Volf, Januška, Rod ml.

Premiéru v dresu Písku si odbyl i mladý gólman Štěpán Maleček. Písecký odchovanec nastoupil na střídavý start z Motoru České Budějovice. Píseckým se první třeina na příbramském ledě nevydařila a domácí zaslouženě vedli. V prostřední části se sice hrála vyrovnaná partie, ale v závěrečném dějství již Písek opět tahal za kratší konec.

"Do zápasu jsme vstoupili ustrašeně a s velkým respektem ze soupeře. Dostali jsme gól v oslabení a druhý po chybě při přebírání hráče. Ve druhé části se zlepšila naše hra. Přidali jsme na agresivitě a snížili. Myslím, že jsme byli lepším týmem. Ale potom hráči přestali plnit, co jim říkáme. Chyběla zodpovědnost," shrnul duel pro server jchokej.cz asistent trenéra IHC Písek Pavel Hejl.

V kontextu toho, že celek Řitus dokázal zvítězit na ledě Kobry Praha, klesli písečtí hokejisté na poslední místo tabulky. Nyní v sobotu 18. prosince přivítají na svém ledě Kobru Praha.