Prvoligoví  hokejisté IHC Písek si poslední utkání třetí čtvrtiny základní části soutěže za rámeček nedají. Po solidně odehrané první třetině totálně vypadli z role a jejich soupeř jim uštědřil nepříjemný čtyřgólový direkt. V posledním dějství se sice střelecky prosadil i hostující celek, z Kotliny si ale i tak odvezl hladkou porážku.

V brance hostujícího týmu se po delší době objevil kladenský Lukáš Cikánek, který přiváděl havlíčkobrodské střelce k zoufalství už v prvním vzájemném zápase této sezony (1:0 pro Písek).

V útoku si odbyl pořádně ostrý debut věkem ještě starší dorostenec Lukáš Volf. Už po několika minutách hry se před Píseckými otevřela jedinečná možnost v podobě přesilovky pěti proti třem. Ta se jim ale nevydařila a naopak mohli být rádi, že Cikánek zlikvidoval stoprocentní šanci domácího Polodny.

Podobných příležitostí si Rebelové vytvořili ještě několik, ale Cikánek zůstal nepřekonán. Také jeho spoluhráči přistupovali ke svým povinnostem svědomitě a odehráli v Kotlině velmi solidní partii.

Ve druhé dvacetiminutovce bylo všechno jinak; po jejím skončení svítil na ukazateli skóre výsledek 4:0, a nutno říci, že naprosto zaslouženě. Jihočeši vstoupili do prostřední části zápasu liknavě a hned je za to stihl trest v podobě Endálova gólu.

Téměř vzápětí nabídl hostující tým Havlíčkobrodským přesilovku a tu po pěkné kombinaci zužitkoval Kostourek – 2:0. Od tohoto okamžiku se sice hra mírně srovnala, písečtí hráči však slevili na odpovědnosti a ve zbytku třetiny navíc hned třikrát pobývali na trestné lavici.

Domácí celek sice navzdory několika tutovkám žádnou další početní výhodu nevyužil, v posledních minutách druhé části přesto stihl rozjásat své příznivce ještě dvakrát. Na začátku 38. minuty neomylně zavěsil Havel a další bleskové K. O. uštědřil nesoustředěným Jihočechům Vondráček – 4:0.

V poslední třetině k senzačnímu obratu nedošlo, hosté však alespoň dokázali vymazat hrozivou nulu v kolonce vstřelených branek.
Už předtím přitom inkasovali při signalizovaném vyloučení, poté co puk doputoval před odkrytou branku na hůl Havla. Pak už přišly avizované gólové chvíle píseckého týmu.

V 52. minutě potrestal chybu v domácí rozehrávce Kučera a o pětasedmdesát vteřin později procedil puk přes Dolejšovu výstroj Martin Heřman. Další ofenzivní spády hostů uťal šestý gól v jejich síti, o který se postaral mladý útočník Musil – 6:2.

Asistent píseckého týmu Jiří Kudrna k zápasu uvedl:

„Nejsme samozřejmě spokojeni s výsledkem, ale ani s předvedeným výkonem mužstva. Přijeli jsme sem hlavně důsledně bránit, což se nám v první třetině i díky troše štěstí a výkonu brankáře Cikánka dařilo. Bez inkasovaného gólu jsme pak chtěli vydržet co nejdéle, to se nám ale vůbec nepodařilo. Domácí výborně bruslili, byli agresivní a hráli opravdu dobře. Myslím si, že klíčovými momenty byly třetí a čtvrtý gól, které jsme dostali v závěru třetiny. To bylo trestuhodné, protože tým, jakým je Havlíčkův Brod, už takové vedení nepustí. Kdybychom šli do třetí třetiny za stavu 2:0, věřil bych tomu, že by se s utkáním dalo ještě něco udělat. V naší hře se ale znovu objevila spousta laxních věcí, čehož domácí využili a naprosto zaslouženě vyhráli."

Branky: 22. Endál (Knotek), 24. Kostourek (Ondráček, Rytnauer), 39. Havel (Musil), 39. Vondráček (Knotek, Jelínek), 50. Havel (Knotek), 54. Musil (Havel) – 52. Kučera, 53. Heřman (Marek, Vlček). Rozhodčí: Úlehla – Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:7 (navíc domácí Protivný 10 min. OT), využití: 1:0. Diváků: 821.

Sestava IHC Písek: Cikánek – Drtil, Boháč, Makovský, Kužel, Petráček, Ruprecht, Semrád, Veselý – Kubeš, Šperger, Marek – M. Heřman, Vlček, Ferebauer – Sedláček, Vaniš, R. Heřman – Volf, Kučera, Homolka.