II. liga hokeje - jih: IHC Králové Písek - HC Klatovy 4:5 (1:3, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Čížek (Dosek), 32. Čížek (Turek), 45. Šuhaj (Matějček), 49. Šuhaj (Matějček) – 3. Houfek (Eret, Matoušek), 11. Kosnar (Eret, Kaiser), 15. Eret (Kolda), 23. Uhlík (Houfek, Kolda), 38. Matoušek (Uhlík, Eret). Rozhodčí: Kraval – Gabriel, Gregar. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 225.
IHC Králové Písek: Kříž (15. – 41. Buchta) – Dudáček, Tampier, Kurfürst, Dosek, Hail, Novák, Turek – Hollar, Čížek, Bednařík, Volf L., Novotný, Hrakholski, Januška, Sýbek (C), Matějček, Brož, Šuhaj, Volf J.

Písečtí se potřebují v tabulce II. ligy odpoutat od posledních Řisut, na které mají pouze dvoubodový náskok. Ideální přípežitostí byla dohrávka s Klatovy. Začátek utkání se však odehrával v režii hostů, kteří šli do vedení již ve 3. minutě. Pokračovali v aktivní hře a dostali se po čtvrt hodině do tříbrankového vedení. V závěru třetiny se na domácí straně trefil z přesilovky Čížek.

Také start do druhé třetiny lépe vyšel Klatovským a brzy si vzali třígólové vedení zpět. Druhou branku domácí pak dal Čížek a škoda pro domácí, že se v šanci neprosadil Šuhaj. Naopak hosté přidali před druhou sirénou pátý zásah. Písečtí se ve třetí třetině pokusili tříbrankové manko vymazat. Po pěti minutách snížil Šuhaj a když stejný hráč v polovině třetí třetiny snížil na rozdíl jediného gólu, dostalo utkání nový náboj. Písečtí pak dobývali klatovskou branku, ale hostující obrana byla pevná jak skála. Klatovy si poprvé v této sezoně odvezly z Písku výhru.

Hodnocení utkání asistenta trenára IHC Písek Pavla Hejla: 

Zdroj: Youtube

Poslední sérii sedmi zápasů se svými soupeři odstartují písečtí hokejisté v sobotu od 17 hodin na svém ledě proti Stadionu Cheb.