Domácí trenérská dvojice poslala do hry vítěznou sestavu ze sobotního duelu ve Frýdku. Na tribuně tak zůstali obránce Pavel a útočníci Šimánek s Endálem. Do branky se opět postavil Strmeň. V dresu soupeře se představil i hostující českobudějovický bek Ondřej Kachyňa.

Začátek zápasu byl hodně ospalý na ledě i v hledišti a hosté dokázali bohorovného přístupu svého soupeře využít. Po hrubici Plášila v rozehrávce ještě Strmeň Balážovu šanci zlikvidoval, ale proti dorážce Bednáře už šanci zasáhnout neměl.

Po inkasovaném gólu Jihočeši okamžitě zvýšili obrátky, jenže stačil další zmatek v jejich obraně a znovu Bednář bekhendem prošťouchl kotouč podruhé za Strmeňova záda – 0:2.

Motor se naštěstí rychle probral a bleskově snížil střelou obránce Vydareného, kterou tečoval za Stezkova záda jeden z jeho spoluhráčů. „Zatím nejsme ve své kůži. Třeba nás vrátí do hry přesilovka pět na tři, kterou budeme začínat druhou třetinu,“ konstatoval po skončení prvního dějství útočník Motoru Jiří Šimánek.

Jenže jeho spoluhráči přesilovku nevyužili a hlavně se stále nemohli dostat pořádně do tempa. A to i přesto, že trenéři zatřásli složením obranných dvojic i útočných formací.

Jihočechům se hra nedařila, a tak přišel další trest. Po nedůslednosti ve vlastním obranném pásmu se dostal mezi kruhy ke kotouči osamocený Kachyňa a našel přesně horní růžek branky svého bývalého spoluhráče – 1:3. Téměř jistému čtvrtému gólu pak zabránil za již překonaným Strmeněm kapitán Pýcha a Danelčák nastřelil tyč. Motor byl v této fázi zápasu ve skutečně hlubokém útlumu.

Cestu z něj pomohl najít až obránce Lytvynov, který se krásně trefil po přihrávce Kloze. Motor výrazně ožil a Christov nastřelil ve vlastním oslabení tyč.

V závěrečném dějství domácí ještě zvýšili obrátky, ale v koncovce to byla bída a Stezka v havířovské kleci měl navíc svůj dobrý den. Navíc přesilovky se tentokrát domácímu celku vůbec nedařily. Až v 53. min. Venkrbec parádním pasem vysunul Doležala a ten ukázkovým bekhendovým blafákem vyrovnal.

A byl to znovu Doležal, kdo dvě minuty před koncem báječnou střelou rozhodl. Při power play hostí pak pečetil na konečných 5:3 do prázdné branky Babka.

Branky a nahrávky: 11. Vydarený (Karabáček, Zd. Doležal), 33. Lytvynov (Kloz, M. Novák), 53. Zd. Doležal (Venkrbec), 58. Zd. Doležal (Venkrbec, Holec), 60. Babka (Holec) – 4. L. Bednář (Baláž), 10. L. Bednář (Baláž), 27. Kachyňa (Kotala, F. Seman). Vyloučení: 3:8, využití: 1:0. Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Kokrment, Tichý. Diváci: 5665.

ČEZ Motor: Strmeň – Suchánek, Vydarený, Plášil, Pýcha, Allen, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Zd. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Gilbert, Kloz, M. Novák – J. Veselý, Prokeš, Babka – Beránek. Trenéři Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Hokej někdy bývá nespravedlivý. První dvě třetiny nestály z naší strany za nic. Byli jsme všude pozdě a prohrávali souboje. Vyšla nám až ta třetí. Musíme si ale uvědomit, že takhle nemůžeme zápasy otáčet donekonečna. Roman Přikryl má zraněné rameno a bude nám chybět delší dobu. Je to smůla pro něj i pro nás, protože prožívá výbornou sezonu."

Jiří Režnar (Havířov): "Jsme zklamáni, protože jsme prohráli, i když jsme výbornému soupeři klali odpor. Kluci dřeli, bojovali, ale doplatili jsme na individuální chyby, které nás srazily."