Do sezony vstoupili Jihočeši prohrou v Praze na Slavii, kde sice ještě po dvou třetinách vedli 3:2, ale nakonec odešli poraženi 3:5. „Na zápas jsme se podívali na videu. Hned druhý den jsme si ho vyhodnotili a s hráči jsme si řekli, co se nám nelíbilo," konstatuje asistent trenéra Stavjani Martin Štrba.

Ztráta výborně rozehraného zápasu mrzela. „Byla škoda, že jsme ve druhé třetině neodskočili na větší než jednogólový rozdíl. Měli jsme tam spoustu stoprocentních šancí. Ve třetí třetině jsme soupeři góly sami doslova nabídli. Chyběla nám větší aktivita. Kluci zbytečně zalezli, i když to nebylo v plánu. Možná podvědomě. Byla to opravdu škoda, ze Slavie jsme měli přivézt body," litoval Štrba.

Delší pauza mezi prvním a druhým zápasem sezony trenérům ani hráčům moc nesedí, ale zároveň dobře vědí, že se s tím nedalo nic dělat. „Lepší by bylo hned hrát, ale opravdu to musíme vzít tak, jak to je," jen pokrčí rameny.

Oproti zápasu na Slavii trenéři trošku proházeli složení obranných dvojic i útočných formací. Chytat bude opět Ondřej Bláha a po kratší nemoci se do sestavy vrací útočník Lukáš Žálčík. „Pojedeme se sedmi obránci a jedenácti útočníky.

Doma zůstane kanadský forvard Angelo Esposito. Dáme mu větší prostor pro trénování. Vypadá to, že neměl až takové tréninkové dávky. Máme pro něj připravené speciální tréninky. Po týdnu dostane prostor ještě v zápasech a uvidíme, jak na tom bude," poznamenává asistent.

Do Třebíče nepojede ani zkušený útočník Tomáš Nouza. „Prodělal těžkou angínu a na ledě teprve začíná, takže také ještě nepojede," uzavírá Martin Štrba.