Diváci se bavili, trenéři už zdaleka ne tolik, protože díry v obranné hře byly na obou stranách pořádné. Hosté už ztratili i teoretickou naději na postup do play off a přijeli se hlavně bavit hokejem. „Ale my jsme vždycky hodně gólů dávali i dostávali. Také jsme v tabulce až dvanáctí,“ usmál se ještě před začátkem pozápasové tiskovky sportovní jednatel ústeckého klubu a zároveň asistent trenéra Vladimír Evan.

Severočeši hráli zcela bezstarostně, čemuž odpovídalo i konečné skóre. „Diváci mohli být spokojeni, protože viděli třináct gólů, což je poměrně dost. Udělali jsme hodně chyb, které ale byly vynucené dobrým pohybem a kvalitou domácích útočníků, kteří nás k chybám donutili,“ uznal Evan.

Hosté však rozhodně nebyli jen do počtu. Na začátku druhé třetiny srovnali dvoubrankové manko na 3:3 a navíc Krliš jel úplně sám na Gábu. Naštěstí pro domácí jejich gólman zachránil. „Jsme rádi, že jsme se alespoň takhle vrátili do zápasu. Pak už měly ale Budějovice zase navrch a zaslouženě zvítězily,“ zhodnotil Evan zápas.

Asistent trenéra Motoru Luboš Rob starší přes vítězství nebyl úplně spokojený. „Byl to divoký zápas, který měl různé fáze. Měli jsme pasáže, kdy jsme hráli opravdu špatně. Neměli jsme dobrý pohyb a v obraně nám zůstávala okénka. Pak jsme ale zase byli schopni přitlačit a hrát velmi dobře. Byl to pro nás zápas v těchto vlnách,“ ohlédl se za utkáním nezvykle bohatém na branky.

Jako tradičně ocenil Rob také výkon soupeře. „Ústí potvrdilo slušnou kvalitu. Pro diváky to byl určitě zajímavý zápas. Hodně gólů k hokeji patří a tentokrát opravdu padaly,“ usmál se.

Jihočeši prožili špatné vstupy do jednotlivých třetin. Pokaždé inkasovali. „Třeba první gól byla spíše taková shoda okolností. Náš obránce zlomil hokejku, jinak by puk normálně odehrál. I s něčím takovým je ale třeba počítat. Nebral bych to však tentokrát jako horší vstup do utkání,“ namítne Rob. „Je ale fakt, že nemáme nic mezi. Buď máme výbornou fázi zápasu, nebo opravdu špatnou. Před play off tohle musíme vyladit,“ připustil.

Duel nedohrál útočník Pajič. „Kvůli problému s třísly. Nastoupit měl Lukáš Květoň, ale na rozcvičce ho chytla záda. Tyto dva útočníky teď máme mimo hru,“ uzavřel domácí asistent.