O hodně půjde zejména hokejistům domácího David servisu, kteří bojují o historickou účast v play off. „V každém utkání nám jde o všechno,“ přikyvuje kouč David servisu Jiří Fedur.

Pět kol před koncem základní části je ve hře osmé místo, o které usilují především David servis a Pelhřimov, nic jistého ovšem ještě nemá ani sedmý Nymburk. Právě na jeho ledě David servis v sobotu vyhrál 3:2 a přiblížil se Nymburku na tři body.

Tři body pak za David servisem zaostává devátý Pelhřimov, který překvapivě vyhrál v Kolíně taktéž 3:2. „To nám malinko udělalo čáru přes rozpočet,“ přiznává Fedur. „Proto, jestli se chceme dostat do play off, musíme především koukat sami na sebe. Postup do další fáze by pro nás byl obrovským úspěchem,“ dodává.

A Jiří Fedur svým svěřencům věří. Podle něho navzdory skromným možnostem odevzdávají maximum. „Jsem hrdý, že dokáží držet krok s týmy, které mají lepší podmínky. Třeba Kolín či Nymburk si díky podpoře města a sponzorů mohou dovolit hráče i odměňovat. V Budějovicích je samozřejmě na prvním místě Motor a my jsme trochu upozaděni. Já si ale nestěžuji, je to logické,“ říká.

Trenér David servisu vnímá poslední nedobré výsledky svého dnešního soupeře, Kohouty však v žádném případě nepodceňuje. „Tábor posílilo několik pendlů z Motoru a bude jistě silný. Zadarmo jim ale nic nedáme,“ vzkazuje na táborskou střídačku Jiří Fedur.

Kohouty posílí do konce sezony útočníci prvoligového Motoru Doktor se Šulkem a možná i obránce Kachyňa. V sobotním duelu s Moravskými Budějovicemi táborským hokejistům pomohl také další bek Motoru Pýcha. „V jeho případě šlo spíš o výjimku, dál už s jeho službami moc počítat nemůžeme,“ upozorňuje trenér Tábora Tomáš Matušík.

Porážky 1:2 s Moravskými Budějovicemi kouč upřímně lituje. „Byla to dost smolná prohra. Škoda, mohli jsme být třetí,“ povzdechl si kouč.

Tábor se z čela tabulky postupně propadl až na páté místo. Matušík ale upozorňuje, že jeho mužstvo nehraje špatný hokej. „Výsledkově se nám nedaří především proto, že nedáváme góly. To je náš problém,“ je přesvědčen.

Současné postavení Tábora v tabulce ale podle jeho názoru odpovídá tomu, že kádr Kohoutů opustilo oproti loňsku třináct hráčů stabilní sestavy. „To, že se nám v první polovině základní části tak dařilo a pohybovali jsme se na čele, bylo, řekl bych, až nad poměry,“ říká Tomáš Matušík. Přesto se Tábor chce do elitní čtyřky vrátit.

K dnešnímu duelu Matušík říká: „V Pouzar aréně se hraje na užším kluzišti, což je velký rozdíl oproti našemu ledu. K zápasu přistoupíme s pokorou.“

Středeční derby mezi David servisem a Táborem startuje v 18 hodin a ve stejný čas začíná i utkání v Písku, kde hrají domácí s Kolínem.