Do utkání půjde mužstvo posíleno cennou výhrou 5:2 v úvodním kole soutěže v Litoměřicích. „Jsme rádi, že jsme utkání venku po desetidenní pauze bez zápasu zvládli. Litoměřice jsou nepříjemný soupeř s řadou mladých kluků v sestavě. Jsme rozhodně spokojeni,“ pochvaluje si asistent trenéra Martin Štrba.

Hostím trvalo dvě třetiny, než zlomili odpor houževnatého protivníka. „Úvodní třetina byla trochu rozháraná. Ale to bylo pochopitelné, když se hrál první zápas sezony. Od jeho poloviny jsme však vývoj měli ve svých rukou a závěr to jenom potvrdil. Šance jsme měli už ve druhé třetině. Kdyby to tam napadalo, tak mohlo být rozhodnuto už dříve,“ je přesvědčen.

Především v úvodu domácí mladíci hodně bruslili a fyzicky stačili. Ve třetí třetině už jim ale postupně docházel dech. „Litoměřice hrály opravdu fyzicky hodně náročný hokej a ke konci jim možná síly trochu odešly,“ přikývne. „Myslím si, že takhle bude hrát více týmů v soutěži. Nesestupuje se, takže bude dostávat šanci řada mladých kluků. Podobných utkání nás čeká ještě spousta,“ míní.

Brankář číslo jedna Petr Kváča je momentálně na přípravném kempu Colorada. Jeho roli tak převzal v úvodu sezony David Gába a v Litoměřicích si vedl znamenitě. „Chytal velmi dobře. V určitých fázích zápasu nás podržel. Podal velmi dobrý výkon,“ pochválil i Štrba malého kouzelníka v brance.

Ve středu čeká Motor první domácí duel se Slavií Praha a bude to hokejový svátek. Fanoušci chystají tradiční pochod městem a měli by dorazit v hojném počtu. „Věříme, že přijde hodně lidí. Nečeká nás však vůbec lehký zápas. Slavia bude letos velice silná. Určitě silnější než loni. Vedení se podařilo klub stabilizovat a tým posílit. Hlavně v útoku. A mají kvalitního gólmana Frodla. Uvidíme, s čím na nás přijedou. Každopádně se moc těšíme,“ ujistí.

V prvním letošním zápase Slavia vyhrála s přehledem nad Havířovem 5:1. Čtyřmi góly se blýskl Lukáš Krejčík, jenž přišel před sezonou z Prostějova. Přestože je to úctyhodný počin, trenéři Motoru z toho nedělají přehnanou vědu. „Určitě na něj osobku hrát nebudeme,“ usměje se Štrba. „Povedl se mu jeden zápas. Až bude mít po třetině soutěže třicet gólů, tak na něj teprve budeme upozorňovat, že je to výjimečný hráč,“ dodá.

Do českobudějovické branky se opět postaví David Gába, záda mu bude krýt junior Březina. V obraně bude chybět Ján Mucha, jenž musí se svým kolenem znovu na artroskopický zákrok. V útoku stále ještě není k dispozici zkušený rekonvalescent Lukáš Květoň, i když jeho návrat do hry už se pomalu blíží.

Na domácím ledě pochopitelně Jihočeši touží po maximálním tříbodovém zisku. „Chceme hrát aktivně a zatlačit soupeře. Nechceme mu toho moc dovolit. Rádi bychom kontrolovali hru a dali nějaké góly. Věřím, že to zvládneme,“ je Štrba přesvědčen.

Vedení klubu upozorňuje fanoušky na zavedení nového dynamického ticketingu. Vstupenky na zápasy se kupují on-line na internetu, případně v předprodeji ve fanshopu. V den utkání proto bude otevřena vždy jen jedna pokladna. „V ticketingu jsme se tak letos posunuli o dvacet let dopředu,“ zdůrazní marketingový ředitel klubu Tomáš Kučera.