Jste rád, že na vás vyšel ve čtvrtfinále právě Přerov, nebo byste si raději zahrál proti jinému soupeři?
Je tak půl na půl. Zahraji si zase doma, kde jsem teď poslední tři roky působil. A proti klukům, které velice dobře znám. Na druhou stranu bude proti nim hrozně těžké hrát, protože jsem s nimi strávil dlouhou dobu. Máme spolu nějaký vztah a nebude to jednoduché. Ale teď hraji za Motor a budu za něj bojovat. Přerov už beru jako soupeře a připravuji se na něj.

Očekáváte, že budete častým terčem přerovských hráčů?
Čekám, že do mě asi hodně půjdou. To je ale sport. Jsme profesionálové a tak to také musíme brát.

Měli jste dva dny volno. Nebyl jste doma a nesledoval jste některý z vítězných zápasů Přerova v předkole proti Prostějovu?
Doma jsem byl a viděl jsem pondělní zápas. V úterý už se mi moc nechtělo, protože Přerov byl jasně lepší. Prostějov neměl vůbec nic a Přerov podle mého postoupil naprosto zaslouženě. Před parádní kulisou, která na stadionu byla. Jakmile kluci z Přerova urvali první zápas v Prostějově, tak jsem věděl, že už to doma utlučou a nepustí.

Prostějov je ambiciózní klub, který hovořil dokonce i o extralize. Skutečně vás nepřekvapilo, že s Přerovem vypadl?
Je všeobecně známé, že majitel prostějovského klubu chce vždycky někam postoupit. Určitě mají kvalitní tým, který patří do první pětky WSM ligy. Ještě do poloviny sezony se drželi na druhém místě tabulky a hráli slušný hokej. Po debaklu 1:9 tady v Budějovicích odvolali trenéra a už to s nimi šlo z kopce. Trenér se tam pak měnil ještě jednou, což se na nich podepsalo. Snažili se s tím něco udělat, ale Přerov na ně byl nachystaný. Neměli vůbec šanci.

Jaké očekáváte přijetí od přerovských fanoušků? Byl jste s nimi v kontaktu při vaší pondělní návštěvě doma v Přerově?
S fanoušky jsem teď do kontaktu nepřišel. Každý se soustředíme na svůj tým. Záleží na nich, jak mě vezmou. Už prostě přijedu s Motorem a myslím si, že mě asi nijak řešit nebudou. Když něco přiostřím, tak mi to samozřejmě dají vědět. Ale to je hokej. Přerovští fanoušci umí vytvořit pořádně peklo, ale s tím počítám. Rozhodně nebudu z ničeho uhýbat.

Vaši rodiče chodí na hokej? Budou fandit vám, nebo domácím?
Naši na hokej v Přerově chodili. Probírali jsme to doma jen tak letmo. Táta mi říkal, že bude nosit jakýkoliv dres kromě prostějovského. Nemá s tím problém. Hlavně je rád, že se v kariéře posouvám. V Přerově na mě chodili tři roky a teď jsou rádi, že mohou jít na zápas doma a nemusejí jezdit nikam daleko.

Vy osobně až takovou radost nemáte?
Přiznávám, že to bude zvláštní. Budu hrát proti svým kamarádům. Když jsem teď byl v Přerově s Motorem poprvé, tak jsem nechtěl za každou cenu někoho trefovat tělem. Byl tam z mé strany určitý respekt. V play off ale tohle půjde stranou. Budu bojovat na sto procent za náš tým, za město a za fanoušky. Nemohu se nechat ničím jiným ovlivňovat.

Loni jste byl na druhé straně barikády a byla to s Přerovem pořádná řežba. Vybaví se vám poměrně vyhrocená série?
Loni jsme se snažili hrát hokej, ale pak tam přišly z naší strany nějaké zkraty a přišli jsme o dva klíčové hráče. To se na nás podepsalo. Přesto jsme tady dokázali zvládnout druhý zápas, což nikdo z nás nečekal. Celé utkání jsme prohrávali, dotahovali a pak jsme to zlomili v prodloužení. Rozhodl třetí duel v Přerově, kde jsme byli po celý zápas lepší, ale pak jsme dostali smolný gól zpoza branky. Motor vyhrál 2:1, což nás trochu položilo. Ve čtvrtém utkání soupeř všechno proměnil a nám tam naopak nic nespadlo.

Vy jste čtvrtý zápas nedohrál. Co se tenkrát přihodilo?
Řekl bych, že to byl spíše takový úlet ze strany rozhodčího, který mě vyloučil do konce zápasu. Určitě jsem Mišo Chovana netrefil tak, jak jsem chtěl. Jsou to zákroky, ke kterým když se člověk potom vrátí, tak si říká, že nemusely být. Jak je hráč v euforii a nabuzený, tak občas udělá věc, která je třeba i za hranou.

Dá se od Přerova očekávat opět hodně důrazná hra?
Proti Prostějovu se Přerov snažil hrát hokej. Samozřejmě se souboje dohrávaly, ale všechno to bylo čistě. Neviděl jsem tam nějaké prasárny. Myslím si, že oproti loňsku ta série bude úplně jiná. Bude více hokejová. Nemyslím si, že tam budou nějaké zákroky za hranou. Může se to stát, ale to se může stát v každé sérii. K play off to prostě patří. Pokud to někdo neumí přijmout, tak play off prostě nemůže hrát. Neříkám, že se má nějak prasit, ale někdy tohle prostě přijde. Občas nějaký tvrdší zákrok tým nakopne. Na to musíme být nachystaní.

Může psychice Přerova pomoci vyhraná série předkola s Prostějovem?
Když jsem ještě letos v Přerově hrál, tak jsme řadu zápasů prohráli o gól nebo v prodloužení. Měli jsme strašnou smůlu. Když jsem odcházel, tak jsem klukům přál, aby to zvládli. Štěstí tam prostě chybělo. Je dobře, že šli do play off a v Přerově se tak nemusejí klepat o první ligu, která do města patří. Že vyhráli s Prostějovem pro ně bude určitě vzpruha. Pro hráče i pro fanoušky. V pozápasových rozhovorech se kluci nechali slyšet, že mají splněno a s námi si to půjdou užít. Ale věřím, že máme silný kádr, půjdeme na krev a postoupíme dál my. Musíme do toho dát všechno.