Panenka na špenátově paprikové omáčce

Budeme potřebovat:

  • 260 g vepřová panenka
  • 100 g paprika červená
  • 140 g paprika zelená
  • 90 g cibule červená
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1/2 čajové lžičky černý pepř mletý
  • 2 čajové lžičky červená paprika mletá
  • 70 g protlak
  • 500 ml smetana na vaření
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 30 g cheddar strouhaný
  • 30 g ementál strouhaný
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
Telecí perkelt s noky
Ideální oběd pro celou rodinu? Vyzkoušejte telecí perkelt s noky

Postup:

1. Panenku nakrájejte na 2 cm silné plátky a osmažte ji na rozpáleném oleji.

2. Přidejte všechny ingredience a zalijte smetanou.

3. Nechte vařit cca 25 minut.

4. Po uvaření můžete přidat těstoviny přímo k masu, nebo maso vyberte jako já a omáčku rozmixujte ponorným mixérem.

5. Dobrou chuť, přátelé!

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.