Koblížky bez kynutí
Budeme potřebovat:
- na těsto:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 3 vejce
- 3 lžíce rumu
- 3 lžíce mléka
- špetku soli
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- na dokončení:
- 90 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžičku skořice
- sklenici oblíbené marmelády
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 tvaroh ve vaničce

Postup:
V misce prošleháme tvaroh, vajíčka, mléko, rum a špetku soli. Nakonec přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Mezitím si nachystejte menší kastrůlek, do něj nalijte olej (cca 0,75 l) a rozehřejte. Pokud máte teploměr, změřte na 175 °C. Pomocí lžíce vhazujeme do oleje (se dvěma lžícemi můžete zkusit kulatý tvar). Koblížky by se měly smažit na středním plameni z obou stran tak, aby byly dozlatova a propečeny.
Osmažené koblížky skládejte na talíř vyložený ubrousky, aby se odsál tuk. Poté obalujeme v misce s moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a skořicí, protože těsto není oslazeno.
Tvarohové koblížky servírujeme s marmeládou a našlehanou smetanou s tvarohem.
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.