Bílkový chlebíček s čokoládou

Budeme potřebovat:

  • 250 g bílků (cca 8 vajec)
  • 150 g cukru moučka
  • 1 sáček směsi koření Svařená vína
  • špetka soli
  • 90 g rozpuštěného a vychladlého másla
  • 180 g hrubé mouky
  • 15 g lyofilizovaných (mrazem sušených) švestek
  • 1 lžíce nemletého modrého máku
  • 1 lžíce nemletého bílého máku
  • 2 lžíce směsi semínek – sezam, slunečnice, dýňové semínko
Bublanina chutná s každým ovocem
Recept na bublaninu. Chutná s každým ovocem, lze použít čerstvé i mražené

Postup:

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně do něj všlehejte cukr, směs koření, rozpuštěné vychladlé máslo a mouku. Opravdu míchejte opatrně, aby sníh nespadl.

Přidejte najemno nakrájené švestky, mák a semínka.

Formu na chlebíček nebo srnčí hřbet pořádně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a hodinu pečte v troubě předehřáté na 170 °C.

Vyklopte a ozdobte. 

Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.