A začali skvěle. Neuběhla ještě ani minuta hry a Písečtí již slavili premiérovou jarní branku. Z levé strany poslal do vápna přihrávku Filip Vaněk. Na jeho pobídku reagoval Filip Řezáč, který ve skluzu nasměroval míč do sítě - 1:0.

Rychle inkasovaná branka ale Vltavín nijak negativně nepoznamenala. Fotbalisté v zelených dresech téměř okamžitě několikrát nebezpečně zahrozili. V hlavní rolích se představili hostující Petr Pejša a domácí gólman Jakub Rondzik.

Pražené si dokázali vytvořit územní převahu a míč si na dlouhé časové úseky pronajali do výhradního vlastnictví. Jejich snaha však kýžený úspěch nepřinášela. To na druhé straně zahřmělo podruhé, když Aleš Kočí v 31. minutě od rohového praporku přesně našel hlavu Michala Rendly - 2:0.

Hráči z hlavního města neměli problémy s vytvářením si gólových příležitostí, ale s jejich dotažením do zdárného konce ano. Vysvobodil je až Ondřej Šípek, jež do sítě poslal Rondzikem vyražený balón po střele, kterou vyslal Petr Pejša - 2:1. Běžela 43. minuta a mnohým se v tu chvíli vybavil scénář z Prahy, kde byl děj téměř totožný.

Po změně stran přišel pevný zámek. Hosté se nastěhovali na obranou polovinu Písku a v podstatě z ní neustupovali. Vyrovnání se dočkali po dvaceti minutách druhé půle, kdy přesně zamířil Abema - jeden z dvojice šikovných fotbalistů tmavé pleti v kádru soupeře - 2:2.

Na jihu Čech to nevypadalo na oslavu, jenže přišel ještě jeden světlý okamžik. Domácí se několikrát dostali přes půlící čáru s míčem na kopačkách a snažili se překvapit obranu psychicky posíleného Vltavínu. Náramně se to žlutomodrým vydařilo šest minut před konce. Tomáš Froněk přenesl hru doleva na Filipa Vaňka, který si počkal na náběh Filipa Řezáče. Novic v písecké záloze centr na malé vápno zvládl na jedničku a stejně tak Filip Řezáč zakončení - 3:2.

Tento zásah hosty bolel. Svěřenci trenéra Martina Frýdka tentokrát obrat nedotáhli a od Otavy odjeli poraženi. Povzbudivé tři body zůstaly doma.

FC Písek - FK Loko Vltavín 3:2 (2:1)

Branky: 1. Řezáč, 31. Rendla, 84. Řezáč – 42. Šípek, 65. Abena.

Rozhodčí: M. Paták – V. Paták, Duda.

ŽK: 69. Vaněk – 35. Pejša, 67. Abena.

Diváků: 200.

Sestava FC Písek: Rondzik – Hrachovec, Rendla, Holub, Řehák – Milec (88. J. Held) – Voráček, Kočí, Froněk (90. M. Held), Vaněk (90. Sajtl) – F. Řezáč. Trenér Ondřej Prášil.

Sestava FK Loko Vltavín: Roušal - Podzimek, Abema, Macháček (89. Maione), Růžička, Pejša, Uvíra, Šípek, Pozníček, Mashike, Tichý.