Po nedávném odchodu záložníka Condeho a N'Gimbiho do Zlína zalovil ve výsostných vodách Táborska i další prvoligový klub: FK Teplice.

Mužstvo od Jordánu opouští v zimním přestupním termínu zanedlouho čtyřiadvacetiletý francouzský útočník Daniel Martins Toutou Mpondo. Mohutný forvard, který se na podzim v dresu táborského třetiligového lídra blýskl devíti přesnými zásahy, odešel do severočeského klubu na půlroční hostování s možností opce na dva roky. „Dříme v něm velký potenciál do budoucna,“ prohlásil na stránkách teplického klubu jeho sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Hráč z líhně slavného Paris Saint Germain později působil v FC Paris. V Táborsku působil rok a na jihu Čech se uvedl tím, že dal v přípravě dva góly prvoligové Příbrami.

„Jsme rádi, že je o naše hráče z ligy zájem,“ nechal se slyšet výkonný ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub. „Rád bych podotkl, že pouze Sparta B poslala do nejvyšší soutěže Marečka či Juliše. Toutou náš klub přerostl a cítil, že se chce posunout dál,“ dodal.

Na odchod vytáhlého střelce přiloží Táborsko už brzy čerstvou hojivou náplast.

„Za Toutoua už máme připravenou náhradu a doufáme, že se nám ji povede přivést do konce tohoto týdne, aby mohla nastoupit již v generálce s Vlašimí,“ dodal Josef Holub. Jméno nové posily zatím neodtajnil, ale jak Táborskému deníku prozradil, jedná se o mladého hráče, a opět z nižší francouzské soutěže. „Je stejného ročníku narození jako byl Conde, tedy 2000,“ informuje první muž FC MAS Táborsko. „Trenér Brožek si ho vyhlédl už před svým příchodem do Táborska a zahrnoval ho chválou. Po odchodech tří našich hráčů s nám otevřela možnost ho získat, za což jsme samozřejmě rádi,“ nalákal fanoušky Táborska na příchod nového forvarda.

V sítích táborského klubu už jedna posila v zimním období uvízla. Jeho činovníci se dohodli s třineckým obráncem či záložníkem Martinem Janošíkem. Brzy sedmadvacetiletý subtilní fotbalista byl u Jordánu na testech a o svém přínosu pro tým přesvědčil trenéry v tréninkovém procesu i v pěti přípravných utkáních, které v dresu Táborska na kraji obrany odehrál.