Nechtěli šňůru zápasů venku

Divizní rivalové dokonce jednali o výměně pořadatelství. Podle trenéra Milevska Karla Syrovátky ale jeho tým nakonec na tento návrh nepřistoupil. „Na jaře bychom pak hráli třikrát za sebou venku, což by nemuselo být příjemné," vysvětlil kouč, který si aktuální podmínky v Čížové zajel obhlédnout osobně. „Terén tam nevypadá zrovna ideálně, ale pro oba týmy bude stejný," konstatuje Karel Syrovátka.

Trávník na hřišti v Čížové se na některých místech doslova vytratil. Prostě uschl. „Na stranách ho budeme muset dosívat, až se k tomu zlepší počasí," uvádí Jakub Duchoň, místopředseda klubu z Čížové.

Čížovou nachystá Marcel Mácha

Kromě starostí s hrací plochou Čížová stále hledá hlavního trenéra. Tým na sobotu však po taktické stránce připraví hráč Marcel Mácha.
Podobný model se Čížové osvědčil už na jaře. „Měl na mužstvo dobrý vliv," říká Jakub Duchoň na adresu exligového fotbalisty.

S vedením tréninků v týdnu pomáhá také Petr Benetka, otec hráče Tomáše Benetky. „Ten ale nemá potřebnou licenci," vysvětluje Jakub Duchoň, proč se kormidla neujme oficiálně a naplno.

Sobotní derby mezi domácí Čížovou a Milevskem začíná v 17 hodin.

Čížová získala posily z Písku

Čížové se podařilo doplnit hráčský kádr. S Pískem se domluvila na hostování Romana Zahrádky, Martina Rozhoně, Filipa Šťastného, Radka Šitnera, Michala Helda a Daniela Königa.
„V případě potřeby si do 
25. září mohou kohokoliv z nich stáhnout," doplňuje Jakub Duchoň. místopředseda Čížové. Už dříve klub přivedl ze Sparty exligového útočníka Martina Jirouše.