Tři body z Vlašimi, kterou Dynamo více než tři roky neporazilo, vás jistě hodně těší. Tím spíš, že vám v posledních dvou utkáních na Střeleckém ostrově Vlašim pokaždé nastřílela čtyři góly…
Měli jsme z vítězství 2:0 velkou radost, a to určitě právě i proto, že s Vlašimí jsme vůbec neměli pozitivní bilanci. Jeli jsme tam proto s jednoznačným cílem uspět a s jasně stanovenou taktikou, kterou jsme v zápase do puntíku splnili. Odměnou nám byla ta výhra, navíc s nulou vzadu, což je super. Myslím, že takhle nějak by naše venkovní zápasy mohly vypadat.

K vítězství jste vydatně přispěl také vy osobně, když jste dal už v osmé minutě vedoucí gól. A vstřelit rychlý gól, to bývá vždycky přáním většiny trenérů.
Kuba Pešek tam poslal dobrý balon do vápna, Elvisovi (Mashike – pozn.) to spadlo k nohám, asi to chtěl nějak z otočky dát přes gólmana do brány, anebo to možná dostat ještě nějak líp před bránu. Naštěstí to hodil do prostoru, kde jsem se já nacházel a pro mě už pak nebyl problém to dostat do brány. Bylo to na začátku utkání a hodně nám to samozřejmě pomohlo.

Navíc ještě do přestávky dal Roman Wermke druhý gól a za stavu 2:0 už jste si asi hodně věřili…
Po našem prvním gólu Vlašim sice převážně držela balon, jenže do žádné větší šance se nedostala, zatímco my byli dopředu hodně nebezpeční. Před tím druhým gólem tam došlo k takovému závaru v domácím vápně, párkrát se to tam odrazilo a Roman to dobře vyhodnotil, zkusil zpoza vápna vystřelit a díky kluzkému povrchu to pěkně zaplulo za tyč. Za stavu 2:0 už se nám hrálo výborně.

Máte na kolenu ortézu, to je památka na duel ve Vlašimi?
To ne, ve Vlašimi jsem dohrál v pořádku, ale v úterý na tréninku jsem udělal nějaký špatný pohyb a koleno to odneslo. Doufám, že to bude v pohodě, ale uvidíme až v dalších dnech, jak se to bude vyvíjet.

V neděli jedete do Varnsdorfu, který jste v minulé sezoně neporazili. Takže další nepříjemný soupeř a pro vás další motivace?
Varnsdorf pár let stabilně hraje v lepší polovině druhé ligy, soupeř to bude určitě nepříjemný. Varnsdorf nemá špatný tým a hraje se tam hodně těžko. Já si ale myslím, že když budeme hrát tak jako ve Vlašimi, tak věřím, že i tam uspějeme.

Příští neděli máte doma exligový Hradec Králové, takže byste na tento šlágr mohli dobrým výsledkem z Varnsdorfu pozvat i fanoušky…
My dobře víme, jak je začátek soutěže důležitý a já jsem přesvědčen, že vítězství ve Vlašimi by pro nás mohlo být povzbuzením do dalších utkání. My všichni pevně věříme, že i ve Varnsdorfu jsme schopni podat podobný výkon. Určitě tam jedeme bodovat a myslím, že máme na to, tam vyhrát. Doufám, že když se pak někdo podívá na tabulku a my v ní budeme někde nahoře, že lidi na Hradec přijdou a my že je nezklameme.

HELEŠIC Z BANÍKU DO DYNAMA
Trenér Dynama David Horejš přivítal v týdnu další posilu – na roční hostování přichází z ostravského Baníku dvacetiletý defenzivní fotbalista Matěj Helešic.

V loňské sezoně Helešic nastoupil ve II. lize k dvaceti zápasům. „Jenže nový trenér začal preferovat jiné kluky a já cítil, že moje vytížení by už nebylo takové, jak bych si představoval,“ uvedl mladý bek pro klubový web Dynama, který o jeho příchodu včera informoval.

Helešic žádal o uvolnění na hostování, ale Baník byl proti, po příchodu Pazdery a Azackiho nicméně Helešic souhlas k odchodu do Českých Budějovic dostal.

V Dynamu by měl nahradit Jiřího Fundu, jenž před sezonou nečekaně odešel do Hradce Králové. V prvních dvou zápasech II. ligy za něj na levém kraji obrany zaskočil zkušený Jiří Kladrubský, s nímž ale Horejš počítal v sestavě na jiný post.

A s jakým cílem Helešic přichází? „Prosadit se do základní sestavy a pravidelně hrát,” zdůraznil.