Podle kouče týmu od Otavy by utkání slušela spíše remíza. „V konečném důsledku ale domácí ukázali větší hlad po vítězství, za což byli také odměněni," konstatoval.

Hosté hrozili především ze standardních situací. Ze hry si příliš příležitostí nevypracovali. „Myslel jsem si, že se prosadíme více," rmoutí Ondřeje Prášila.

Venkovní ztráta rozhodně nemění nic na situaci před zítřejším utkáním s Unionem 2013 (Nový Bydžov). „Nám nezbývá nic jiného, než doma pořád vyhrávat. To bylo jasné ještě před začátkem jara," naráží kouč Písku na boj o záchranu ve třetí lize.

Ondřej Prášil očekává, že Union zvolí hru založenou na protiútocích. „Trenér soupeře se nechal slyšet po jejich minulém utkání s Bohemkou, že se jim tato taktika dařila," mapuje trenér nejbližšího soupeře. „My musíme být trpěliví, nebát se hrát s míčem a přes strany se dostávat do jejich pokutového území," nabízí Ondřej Prášil recept na překonání obrany Unionu.

Před vzájemným zápasem patří Písku předposlední 17. příčka se ziskem sedmnácti bodů. Union je desátý s dvaatřiceti body. Svěřenci trenéra Viktora Pařízka na úvod jara schytali debakl 0:6 na hřišti Převýšova. Následně porazili doma Meteor Praha 4:0, po remíze 1:1 prohráli na penalty 
v Louňovicích. Naposledy sobotní host u Otavy doma podlehl Bohemians Praha 0:1.

Kdo nahradí Guitiho?

Záložník Izmaël Guiti je mimo hru. Francouzský fotbalista odstoupil z posledního utkání 
v Chrudimi. Důvod? Natažený břišní sval. Proti Unionu 2013 zístra jistě nenastoupí.

Kouč Ondřej Prášil řeší rébus, koho do středu zálohy nasadí místo něj. „Nejvíce připadá v úvahu Pavel Nohava," ukazuje Ondřej Prášil na hráče, který Guitiho nahradil už minule po jeho zranění v 56. minutě. „Definitivně se ale rozhodneme až po pátečním tréninku," dodal hlavní trenér Písku.

Sobotní utkání mezi domácím Pískem a Unionem 2013 začíná v 10.15 hodin.